ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα θέματα που θέτουν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας

Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής 2ου Διμήνου 2024 Μαρτίου-Απριλίου θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρα 20:00
Τα θέματα που θέτουν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας

Αναλυτικά τα θέματα στην ημερήσια διάταξη:

-Ενημέρωση από τη δημοτική αρχή, για την απασχόληση των συμβασιούχων  που προσλήφθηκαν σύμφωνα με την 45/2024 απόφαση της δημοτικής επιτροπής  για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών.

(Παπαδάμ Γεώργιος)

-Ενημέρωση από τη δημοτική αρχή, για το θέμα της ίδρυσης λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου.

(Γιάτσιος Κωνσταντίνος)

-Σχετικά με το Εκθεσιακό Χώρο-Κέντρο Πολιτισμού ‘Ρήγας Βελεστινλής’ σε ποιον έχει ανατεθεί η λειτουργία του χώρου και ποιος είναι υπεύθυνος για το άνοιγμα του κέντρου καθώς και τον τρόπο λειτουργίας (π.χ. ραντεβού για σχολεία, εκδρομείς κλπ).

Με αφορμή τις επισκέψεις εκπαιδευτικών μονάδων στο κέντρο διερωτώμαι ποιός είναι υπεύθυνος με τις απαραίτητες και εξειδικευμένες γνώσεις για την περιήγηση και την ξενάγηση στο χώρο του εκθεσιακού κέντρου με δεδομένο ότι το θέμα του Ρήγα Βελεστινλή είναι ένα θέμα πολυσύνθετο με ιστορία μεγάλης δυναμικότητας.

(Μωραΐτης Χρήστος)

-Αντλιοστάσια΄΄Υφιστάμενη κατάσταση και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία των αντλιοστασίων και του δικτύου άρδευσης που έχουν υποστεί ζημιές από τη θεομηνία Daniel΄΄.
Η δημοτική αρχή έχει την εμπειρία διαχείρισης του δικτύου άρδευσης, καθώς διένυσε πέντε αρδευτικές περιόδους και με δεδομένο ότι έχει ξεκινήσει η νέα, θα θέλαμε να ενημερωθούμε ποιές ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα και ποιες προτίθεται να γίνουν.

Επίσης, να απαντηθούν και τα παρακάτω ερωτήματα.
α) Ποιος θα επιβάλλει τους κανόνες άρδευσης;
β) Ποιος θα διαχειρίζεται τη λειτουργία του έργου.
Συμπληρωματικά αναφέρω, ότι η νέα αρδευτική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει από 15/4/2024.

(Μπαρτζιάλης Μαργαρίτης)

-Ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας που θα εφαρμόσει, με δεδομένη την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο δήμο μας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές τον Ιούλιο του 2023

(Κουβάτας Θανάσης)