ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συμμετοχή του 2ου Νηπιαγωγείου σε έκθεση πολυαισθητηριακών έργων στα Χανιά

Συμμετοχή του 2ου Νηπιαγωγείου σε έκθεση πολυαισθητηριακών έργων στα Χανιά

Το 2ο Νηπιαγωγείο Φερών Βελεστίνου συμμετέχει σε έκθεση πολυαισθητηριακών έργωνη οποία λαμβάνει χώρα στο πολιτιστικό κέντρο: Γιαλί Τζαμί, στα Χανιά Κρήτης.

Η εν λόγω έκθεση πραγματοποιείτε στα πλαίσια συνεργατικού προγράμματος συμπερίληψης που υλοποιείται στο σχολείο μας, με τίτλο: «Ανοίγοντας μεγάλα παράθυρα σε ένα κόσμο που ονειρευόμαστε με όχημα την τέχνη»

Η Αφίσα της Έκθεσης πολυαισθητηριακών έργων των 14ων σχολείων που συμμετέχουν, μεταξύ των οποίων το 2ο Νηπιαγωγείο Φερών Βελεστίνου:

Συγκεκριμένα το 2ο Νηπιαγωγείο Φερών Βελεστίνου ανέπτυξε δραστηριότητες σχετικές με δύο καλλιτέχνιδες την Yayoi Kusama και την Georgia O` Keeffe: «Σκοπός των εκπαιδευτικών-μαθητών του σχολείου μας, στα πλαίσια του προγράμματος ήταν να προάγουμε τη συμπερίληψη με τρόπο δημιουργικό και να αναδημιουργήσουμε εικαστικά έργα από οπτικά σε απτικά με ανακυκλώσιμα υλικά. Επίσης, να δημιουργήσουμε με ανάλογο τρόπο δικά μας έργα εμπνευσμένοι από κάποιο λογοτεχνικό είδος (ποίημα, τραγούδι, απόφθεγμα, θεατρικό έργο….). Έτσι, με αυτό τον τρόπο τα έργα γίνονται προσβάσιμα σε όλους, συμπεριλαμβάνοντας και την διαφορετικότητα».