ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαδικτυακή Εξάρτηση κατά την παιδική – προεφηβική ηλικία, μέθοδοι παρέμβασης»

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου στα πλαίσια συνεργασίας με την σχολική κοινότητα πραγματοποίησε  ομιλία στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου ομιλία με τίτλο «Διαδικτυακή Εξάρτηση κατά την παιδική – προεφηβική ηλικία, μέθοδοι παρέμβασης». 
Διαδικτυακή Εξάρτηση κατά την παιδική – προεφηβική ηλικία, μέθοδοι παρέμβασης»

Την Δευτέρα 8/4/2024  και την Τετάρτη 10/4/2024 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο στους εκπαιδευτικούς του σχολείου με θεματική « Συνεργασία σχολείου – οικογένειας, καλές πρακτικές».

Και τα τρία εργαστήρια – ομιλίες πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα συνεργασίας και θετικής αλληλεπίδρασης με σκοπό την διάχυση πληροφόρησης, ανταλλαγής απόψεων και τεχνογνωσίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών για τη δημιουργία ενός κλίματος ενσυναίσθησης εντός και εκτός σχολείου  με σκοπό οι ενήλικες να εκπαιδεύονται στο πώς να λειτουργούν ως συναισθηματικοί μέντορες του παιδιού τους.

 Την 14η/5/2024 έχει προγραμματιστεί στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου ομιλία με θεματική τον εκφοβισμό σε συνεργασία Κέντρου Κοινότητας και του ψυχολόγου  του ΕΠΑΛ.   Στη συνέχεια της ίδιας μέρας θα γίνουν βιωματικά εργαστήρια στους μαθητές της πρώτης και δεύτερης τάξης του λυκείου.

Τα Κέντρα Κοινότητας αποτελούν μια εμβληματική δράση που θεσμοθετήθηκαν με τον Ν. 4368 (ΦΕΚ Α΄21 /21.02.2016) και την Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές λειτουργίας τους (ΦΕΚ 854 Β’/30.03.2016), όπως αυτή τροποποιήθηκε το 2019 (ΦΕΚ 1344 Β΄/19.04.2019) και το 2023 (ΦΕΚ 3322 Β΄/19.05.2023).

Με τη λειτουργία τους επιδιώκεται η υποστήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή λειτουργίας τους.