ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενδιαφέρουσα πεζοπορία για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Ενδιαφέρουσα πεζοπορία για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πεζοπορία του ΚΕΠ Υγείας στο Βελεστίνο στις 17 Απρίλη το απόγευμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με τίτλο της δράσης «Βαδίζοντας στα χνάρια των Αρχαίων Φερών».

Η κ. Βασιλική Τράκη μας ταξίδεψε στα χρόνια του Ρήγα προβάλλοντας με εξαιρετικό τρόπο τη ζωή και τα έργα του, στον Εκθεσιακό  Χώρο Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής».

Ο κ. Στέργιος Γκαρέλιας μας οδήγησε στα μονοπάτια του Βελεστίνου, περπατώντας  δίπλα στα αρχαία τείχη της πόλης  μέχρι το ναό του Θαύλιου Διός και το Κεφαλόβρυσο (Υπέρεια Κρήνη).

Οι επισκέπτες πεζοπόροι από τα Άνω Λεχώνια, την Αγριά και το Βελεστίνο απόλαυσαν τη διαδρομή και την ξενάγηση.

Οι μικρές αυτές διαδρομές έχουν ως στόχο την παρακίνηση όλο και περισσότερων πεζοπόρων,

Γιατί:

  • Η άσκηση λειτουργεί ως µέσω εκτόνωσης των αρνητικών συναισθημάτων και του άγχους πουσυσσωρεύονται καθημερινά σε όλους μας και αυτές οι διαδρομές στη φύση μπορούν να το καταφέρουν.
  • Βελτιώνει τη συνολική μας υγεία, μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειάς μας, καίει θερμίδες, βελτιώνει την ισορροπία μας είναι πηγή βιταμίνης D.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες, και ιδιαιτέρως τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βελεστίνου, κ. Γιαννέλη Ιωάννη που συμμετείχε στην πεζοπορία μας.

Σύντομα θα  σας ενημερώσουμε για την επόμενη πεζοπορία μας, στα μονοπάτια του Δήμου μας.