ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Το Προξενιό" στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

"Το Προξενιό" στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας
Μια δράση, ένα νέο όραμα που υλοποιείται από έναν κοινό όμιλο σε μια σύμπραξη δύο σχολείων, του Γυμνασίου Ιωλκού και του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού.
 
Τίτλος του "Βλάχοι, Καραγκούνηδες, Σαρακατσάνοι και η επιρροή τους στην πορεία της Θεσσαλίας".
 
Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 , στο πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας , στις 18:00 το απόγευμα θα υλοποιηθεί η εκδήλωση μας ξεκινώντας με ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες.
 
Ο Γιώργος Σαββανακης για τους Βλάχους, ο Νίκος Τσιμπλάκης για τους Καραγκούνηδες και η Μαίρη Μπουκορου για τους Σαρακατσάνους.
 
Ακολουθεί η θεατρική παράσταση " Το προξενιό", ένα θεατρικό έργο που γράφτηκε από την εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Ιωλκού κα Ελένη Κυριάκου και ο θίασος απαρτίζεται από τους μαθητές του Γυμνασίου Ιωλκού.
 
Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με χορούς από τον χορευτικό όμιλο του Γυμνασίου Ιωλκού (χορό διδάσκαλοι οι εκπαιδευτικοί Βουρδουμμπάκη Ευτυχία και Λαμπρινή Γιαννακού).
 
Μια δράση, ένας όμιλος που εμφύσησε στα μέλη του την περιέργεια της αναζήτησης της καταγωγής του και την αναζήτηση της ρίζας του καθενός . Απόρροια αυτής της κοινής δράσης είναι η εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και στη Σόφια της Βουλγαρίας.