ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευχαριστήρια επιστολή Άκη Καλαμαρά

Ευχαριστήρια επιστολή Άκη Καλαμαρά

Στη ζωή και στη πολιτική, πρέπει να ξέρουμε να κερδίζουμε και να χάνουμε. Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του έστειλε τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση και ανέθεσε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας στη ΝΔ και στον κ. Μητσοτάκη. Αξίζουν, λοιπόν, συγχαρητήρια στους πολιτικούς μας αντιπάλους για την καθαρή επικράτηση τους και την σαφή εντολή για κυβέρνηση τετραετίας που έλαβαν από την ελληνική κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, απέδειξε πως πατάει γερά στα πόδια του κατακτώντας το υψηλότερο ποσοστό προοδευτικού κόμματος στην Ευρώπη. Αναδεικνύεται στον κυρίαρχο πόλο της κεντροαριστεράς στη χώρα μας και αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη για την ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης. Με γοργά βήματα, όπως ξεκαθάρισε και ο Α. Τσίπρας, οφείλουμε να κάνουμε συμμέτοχους σε αυτή τη προσπάθεια τους χιλιάδες συμπολίτες που αγκάλιασαν τον ΣΥΡΙΖΑ όλη αυτή τη περίοδο και να απευθυνθούμε στους 1.800.000 ψηφοφόρους που μας εμπιστεύθηκαν. Με ευθύνη για τον παρόν και το μέλλον του τόπου και με σκοπό μια σοβαρή, τεκμηριωμένη και υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Στα θετικά του χθεσινού εκλογικού αποτελέσματος, προσμετράτε και η πολιτική "σφαλιάρα του ελληνικού λαού στους νεοναζί της χρυσής αυγής. Ο αγώνας απέναντι στην ακροδεξιά και στο φασισμό επιβάλλεται να συνεχιστεί και με όρους κοινωνίας. Από σήμερα, κιόλας, η εμβάθυνση και διεύρυνση της δημοκρατίας σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας, πρόκειται να είναι από τις βασικές αντιπολιτευτικές αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, θα ήθελα να ευχηθώ, ειλικρινά, καλή επιτυχία και στους τέσσερις βουλευτές της ΝΔ στο νομό Μαγνησίας. Εύχομαι, να τιμήσουν την εντολή που έλαβαν από του συμπολίτες μας και να τους υποσχεθώ μια αυστηρή αλλά δίκαιη αντιπολίτευση, με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Να ευχηθώ δύναμη, κουράγιο και καθαρό μυαλό για μια υπεύθυνη αντιπολίτευση στον Α. Μεϊκόπουλο και στην Κ. Παπανάτσιου, με γνώμονα την υπεράσπιση των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας. Να είναι βέβαιοι, πως τα οργανωμένα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, θα είμαστε συνεχώς δίπλα τους για να τους θυμίζουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ γεννήθηκε για να υπηρετεί το λαό και τη πατρίδα.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μου που με τίμησαν με τη ψήφο τους σε αυτή τη σύντομη αλλά κρίσιμη προεκλογική περίοδο. Να δεσμευθώ, πως η 7η Ιουλίου δεν ήταν το τέλος μιας διαδρομής, αλλά η αρχή για το δίκαιο και σωστό αγώνα για την Ελλάδα του μέλλοντος. Να ευχαριστήσω όλους τους συντρόφους που στάθηκαν στο πλευρό μου αυτή τη περίοδο, αναγνωρίζοντας πως μπορώ κι εγώ σε σημαντικό βαθμό να συνεισφέρω στο συλλογικό μας αγώνα. 

Αλλά, κυρίως, τους φίλους που δεν ανήκουν στην οργανωμένη βάση του ΣΥΡΙΖΑ και εμπιστεύθηκαν την υποψηφιότητα μου ώστε να υποστηρίξω το σχέδιο της παράταξης μας. Απέδειξαν, πως η Προοδευτική Συμμαχία μπορεί και πρέπει να γίνει χειροπιαστή πραγματικότητα και πως οι ιδέες, οι αξίες και οι αρχές του κόσμου της προοδευτικής παράταξης, βρίσκουν ξανά περπατησιά στην κοινωνία. Πάνω απ’ όλα όμως, να ευχαριστήσω τους γονείς μου και την οικογένεια μου, για όλα όσα έχω πετύχει, όχι τόσο στη πολιτική, αλλά κυρίως στη ζωή.

Άκης Καλαμαράς

μέλος ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας