ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγρότες με διαφορετικά προβήματα στις παρακάρλιες περιοχές

Τι ανέφερε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Στεφανοβικείου, Μανώλη Ντάγγαλος, στην ΕΡΤ
Αγρότες με διαφορετικά προβήματα στις παρακάρλιες περιοχές

Αγρότες δύο ταχυτήτων στις παρακάρλιες περιοχές της Μαγνησίας με την ίδια όμως αγωνία για το μέλλον.

Οι μεν πότε θα φύγει το νερό από τα πλημμυρισμένα χωράφια τους για να διαπιστώσουν το μέγεθος της ζημιάς και αν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν και τι και οι δε αν θα μπορέσουν να αρδεύσουν για να ποτίσουν τα χωράφια τους που δεν πλημμυρισαν, κι αυτό γιατί πολλά αντλιοστάσια έχουν υποστεί ζημιές αλλά και ο ταμιευτήρας T2 έσπασε και πλημμύρισαν εκτάσεις. 

Όπως ανέφερε, στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Στεφανοβικείου, Μανώλη Ντάγγαλος, η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προσπαθεί να εξευρεθεί ένα κονδύλι για να επισκευαστεί η T2 στο σημείο που έσπασε, να διακοπεί η ροή νερού από τον Πηνειό προς τη λίμνη και να επισκευαστούν τα αντλιοστάσια ώστε να μην χαθεί η καλλιεργητική περίοδος για τους αγρότες τα χωράφια των οποίων δεν πλημμύρισαν. Το ποσό ανέρχεται σε 600.000 ευρώ και αναμένεται η έγκρισή του. Στο μεταξύ βρίσκονται σε εξέλιξη χωματουργικές εργασίες από παλαιότερη εργολαβία.

Από την άλλη πλευρά εντός των ημερών αρχίζει με πλωτές πλατφόρμες η άντληση του νερού από τις πλημμυρισμένες εκτάσεις στην πλευρά των Καναλίων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ακόμη αναμένονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το πως θα αντιμετωπίσει το θέμα, έπειτα και από την πρόταση της Ολλανδικής Εταιρείας αλλά και τις προτάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας.