ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η αλληλεγγύη και το δίκιο στο τέλος θα νικήσουν

Η Νέα Αριστερά Μαγνησίας για τις εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Βασίλη Μάγγου
Η αλληλεγγύη και το δίκιο στο τέλος θα νικήσουν

Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του Βασίλη Μάγγου, ο οποίος έχασε τη ζωή του έναν μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από αστυνομικούς σε κοινή θέα το 2020 στον Βόλο.
Με διάταξη του Ανακριτή Πλημμελειοδικών, με την οποία έξι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας κατηγορούνται για τις βαρύτατες αξιόποινες πράξεις των βασανιστηρίων, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της έκθεσης και της παράνομης κατακράτησης, επιβάλλονται περιοριστικοί όροι στους κατηγορούμενους αστυνομικούς, έχοντας σοβαρές ενδείξεις για την ενοχή τους.
Η αστυνομική βία και η αυθαιρεσία των αρχών αποτελούν μερικά μόνο από τα συμπτώματα της εξαΰλωσης του Κράτους Δικαίου που μεθοδικά συντελείται επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μίας κυβέρνησης που στερείται σεβασμού για τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών και κλείνει το μάτι στην ατιμωρησία, υποστηρίζοντας άμεσα ή έμμεσα το παρακράτος και τις μεθόδους του, πολλές φορές παρεμβαίνοντας ευθέως στο έργο της δικαιοσύνης.
Οι πολίτες έχουν κουραστεί από αυτό το καθεστώς ανομίας που τείνει πλέον να γίνει κανονικότητα. Είναι επιτακτική ανάγκη να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου στην ελληνική κοινωνία. Η νέα εξέλιξη στην υπόθεση του Βασίλη Μάγγου είναι ενθαρρυντική για την πλήρη διαλεύκανση μίας από τις πολυάριθμες τα τελευταία χρόνια περιπτώσεις αστυνομικής βίας. Το αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης δεν αφορά μόνο στους οικείους του, αλλά σε μια ολόκληρη κοινωνία.

Ο αξιοπρεπής αγώνας του κ. Γιάννη Μάγγου, πατέρα του Βασίλη, η στήριξη και η αλληλεγγύη της κοινωνίας για την απόδοση δικαιοσύνης, επιβεβαιώνουν πως οι μόνες χαμένες μάχες είναι αυτές που δεν δόθηκαν ποτέ.