ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ριζόμυλος: Άρπαξαν 8.000 ευρώ με τηλεφωνική απάτη και πρόσχημα τροχαίο

Ριζόμυλος: Άρπαξαν 8.000 ευρώ με τηλεφωνική απάτη και πρόσχημα τροχαίο

Στο μάτι έχουν βάλει τη Μαγνησία οι απατεώνες που στήνουν κομπίνες με «μαϊμού» τροχαία. Προχθές ήταν η σειρά ενός 76χρονου από το Ριζόμυλο, ο οποίος μάλιστα ήρθε τετ α τετ με τους απατεώνες και τους παρέδωσε χέρι με χέρι 8.000 ευρώ!

Νωρίτερα οι επιτήδειοι είχαν τηλεφωνήσει στον ηλικιωμένο και του ζήτησαν 30.000 ευρώ, λέγοντάς του δήθεν ότι τα χρήματα θα δοθούν σε γιατρό για να σώσει την κόρη του από τροχαίο. Ο ίδιος πανικοβλήθηκε, φοβήθηκε ότι το παιδί του κινδύνευε, και δεν σκέφτηκε να πάρει τηλέφωνο για να βεβαιωθεί αν είχε τραυματιστεί ή όχι. Τους είπε όμως πως δεν έχει τόσο χρήματα. «Εχω μόνο 8.000 ευρώ αν θέλετε», είπε και τα αρπακτικά δεν έχασαν την ευκαιρία.

Ζήτησαν να τον συναντήσουν σε κάποιο σημείο του χωριού. Ο ηλικιωμένος ούτε τότε υποψιάστηκε ότι υπάρχει πρόβλημα. Συναντήθηκαν κοντά σε φαρμακείο, σημείο που είχε μελετηθεί, καθώς δεν υπήρχαν κάμερες για να καταγραφούν οι κινήσεις τους.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το πάθημά του ο ηλικιωμένος είπε: «Δέχθηκα κλήση με απόκρυψη και όταν το σήκωσα άκουσα μία κοπέλα να κλαίει. Δεν σκέφτηκα τίποτα… Δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε, θόλωσα. Μου είπε ότι χρειάζεται λεφτά για να κάνει χειρουργείο στο παιδί μου και να βάλει λάμες. Εκανα ό,τι μου είπαν. Πήγα στην πλατεία. Δεν πέρασε ώρα και εμφανίστηκε ένας ψηλός άνδρας με μαύρα ρούχα, του έδωσα τα χρήματα. Τότε τον ρώτησα πώς είναι η κόρη μου και εκείνος εξαφανίστηκε».

Αμεσα ξεκίνησε να καλεί στο τηλέφωνο της κόρης του, όμως το τηλέφωνο φαινόταν μπλοκαρισμένο. «Μιλήσαμε μετά από ώρες για να μου πει ότι είναι καλά. Τότε κατάλαβα ότι με εξαπάτησαν. Ειδοποίησα την αστυνομία, έδωσα την περιγραφή του άνδρα και τους περιέγραψα το συμβάν», συμπλήρωσε.

Ο ηλικιωμένος ανέφερε ακόμη ότι τον ειδοποίησαν από τις αρχές λέγοντάς του πως οι δράστες συνελήφθησαν στην Καβάλα, τα χρήματά του, όμως, δεν τα έχει πάρει πίσω.

Λίγες ημέρες αργότερα έλαβε ξανά κλήση. Αυτή τη φορά έκλαιγε ένας άνδρας υποδυόμενος τον δήθεν γιο του. «Παρά το γεγονός ότι δεν έχω γιο, αναστατώθηκα. Το έκλεισα αμέσως», κατέληξε περιγράφοντας την περιπέτειά του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.