ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Είμαστε βέβαιοι ότι το ιστορικό ΓΕΛ Βελεστίνου θα υποβαθμιστεί, αλλά ούτε και θα ιδρυθεί μία νέα δυνατή σχολική μονάδα στο Στεφανοβίκειο

Πλήρης διαφωνία από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Βελεστίνου στην ίδρυση Λυκειακών Τάξεων στο Στεφανοβίκειο, την εισήγηση του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας και τη θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου στα αιτήματα που τέθηκαν
Είμαστε βέβαιοι ότι το ιστορικό ΓΕΛ Βελεστίνου θα υποβαθμιστεί, αλλά ούτε και θα ιδρυθεί μία νέα δυνατή σχολική μονάδα στο Στεφανοβίκειο

Την 29/03/2024 συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου το αίτημα της «Ίδρυσης Λυκειακών Τάξεων στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου», κατόπιν εισηγήσεως του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας το οποίο και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα.

Την Δευτέρα 12/02/2024 ενημερωθήκαμε ως Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του ΓΕΛ Βελεστίνου από την διευθύντρια του σχολείου ότι επίκειται ίδρυση Λυκειακών Τάξεων στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου. Άμεσα και από κοινού με τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας ζητήσαμε την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου προκειμένου να λάβει σχετική απόφαση ως αρμόδιο όργανο, αφού οι σχολικές μονάδες υπάγονται στον εκάστοτε δήμο. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε όπως προαναφέρθηκε την 29/03/2024, κατόπιν όμως εισηγήσεως του διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Ν. Μαγνησίας.

Η Κοινότητα Βελεστίνου κατά τη συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα αρνητικά στην εισήγηση για την ίδρυση των Λυκειακών Τάξεων στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου.

Ο σύλλογος διδασκόντων του ΓΕΛ Βελεστίνου και οι μαθητές, μέσω του δεκαπενταμελούς συμβουλίου οι οποίοι υπερτονίζουν τα μειονεκτήματα και τα αποτελέσματα αυτών που θα επιφέρουν στο μέχρι στιγμής εύρωστο ΓΕΛ Βελεστίνου διαφωνούν με την ίδρυση των Λυκειακών Τάξεων στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου, επομένως και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν μέλη του συλλόγου μας και η διευθύντρια του σχολείου. Λαμβάνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου παρουσίασε λεπτομερώς όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που θα επέλθουν στους μαθητές από την τυχόν ίδρυση των Λυκειακών Τάξεων στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου.

Είμαστε βέβαιοι ότι το ιστορικό ΓΕΛ Βελεστίνου, ιδρυθέν το 1897 θα υποβαθμιστεί, αλλά ούτε και θα ιδρυθεί μία νέα δυνατή σχολική μονάδα στο Στεφανοβίκειο, αφού οι Λυκειακές Τάξεις δεν είναι Λύκειο, με αποτέλεσμα οι συνέπειες να βαραίνουν το μέλλον της κοινωνίας μας, τα παιδιά μας.

Τα μέλη του συλλόγου είναι στη διάθεση του καθενός για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Ο πρόεδρος & τα μέλη του Δ.Σ.

Γονέων & Κηδεμόνων ΓΕΛ Βελεστίνου