ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Θα οδηγηθούμε σε δύο σχολικές μονάδες που θα είναι υποβαθμισμένες"

Με ψήφους της δημοτικής αρχής και του συμβούλου της αντιπολίτευσης Μαργαρίτη Μπαρτζιάλη το δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου ενέκρινε θετικά την πρόταση ουσιαστικά του διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη για ίδρυση λυκειακών τάξεων στο Στεφανοβίκειο - Το έγγραφο της Δευτεροβάθμιας
"Θα οδηγηθούμε σε δύο σχολικές μονάδες που θα είναι υποβαθμισμένες"

Οι αιχμές του επικεφαλής της αντιπολίτευσης και εκπαιδευτικού Γιώργου Παπαδάμ για υποκρισία στη διατύπωση του θέματος στην ημερήσια διάταξη, όπου απουσίαζε το κύριο αίτημα της Δευτεροβάθμιας, τη διαδικασία του κατεπείγοντος και το αίτημα του συλλόγου γονέων του Λυκείου Βελεστίνου που δεν συζητήθηκε ποτέ,

*Δείτε παρακάτω το αίτημα του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας.

"Για το καλό των μαθητών και του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου δεν πρέπει να γίνει η μετατροπή της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας.

Ένα σχολείο με μεγάλο αριθμό μαθητών σίγουρα πλεονεκτεί έναντι ενός μικρού σε εκπαιδευτικό προσωπικό, δραστηριότητες, κοινωνικό περιβάλλον μαθητών, εξειδίκευση ώστε να λειτουργούν σωστά όλες οι κατευθύνσεις", αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδάμ.

Αναλυτικά:

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 29/03/2024 συζητήθηκε το αίτημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με θέμα: «Αίτημα γνωμοδότησης δημοτικού συμβουλίου για την ίδρυση λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου».

Στο αίτημα της Β’θμιας Εκπαίδευσης αναφέρονταν ότι στην περίπτωση θετικής γνωμοδότησης του συμβουλίου ως προς την ίδρυση των λυκειακών τάξεων πρέπει επιπλέον να κοινοποιηθούν:

  • Βεβαίωση ανάληψης δαπάνης λειτουργικών εξόδων
  • Βεβαίωση δέσμευσης οικονομικών πιστώσεων.

Πριν την έναρξη της συζήτησης του θέματος ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Παπαδάμ έθεσε το θέμα ότι το αίτημα του διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης έχει ημερομηνία υποβολής 26/02/2024 με τη μορφή του κατεπείγοντος και ήρθε για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο χθες, 29/03/2024, μετά από ένα μήνα, τη στιγμή που στο αίτημα αναφέρεται καταληκτική ημερομηνία υποβολής πρότασης 07/03/2024. Επίσης, ενώ κατατέθηκε στο δήμο αίτημα του συλλόγου γονέων του Λυκείου Βελεστίνου με ημερομηνία 13/02/2024, το αίτημα δεν συζητήθηκε ποτέ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάμ, η διατύπωση του θέματος στην ημερήσια διάταξη δεν είναι σύμφωνη με το αίτημα του διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης.

Κι αυτό γιατί στην ημερήσια διάταξη αναφέρονται μόνο οι δύο επιπλέον απαιτήσεις και όχι η ουσία, που είναι η θετική ή αρνητική γνωμοδότηση για την ίδρυση των λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου.

Η παράταξη του δημάρχου ενέκρινε το αίτημα του διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδάμ κατέθεσε στην ψηφοφορία την άποψη ότι:

«Στο αίτημα γνωμοδότησης για ίδρυση λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου δεν είμαστε θετικοί για το λόγο ότι θα οδηγηθούμε σε δύο σχολικές μονάδες που θα είναι υποβαθμισμένες. Για το καλό των μαθητών και του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου δεν πρέπει να γίνει η μετατροπή της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας.

Ένα σχολείο με μεγάλο αριθμό μαθητών σίγουρα πλεονεκτεί έναντι ενός μικρού σε εκπαιδευτικο προσωπικό, δραστηριότητες, κοινωνικό περιβάλλον μαθητών, εξειδίκευση ώστε να λειτουργούν σωστά όλες οι κατευθύνσεις».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάτσιος Κώστας, Μωραιτης Χρήστος, Σεσκλιώτης Χάρης, Πανομμάτης Κώστας, Καραβάς Δημήτρης, Κουβάτας Θανάσης τοποθετήθηκαν υπέρ της πρότασης του κ. Παπαδάμ παίρνοντας ο καθένας το λόγο και δεν ενέκριναν το αίτημα του διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Από την αντιπολίτευση ενέκρινε το αίτημα της Β’θμιας Εκπαίδευσης ο κ Μπαρτζιάλης Μαργαρίτης.

Το έγγραφo της Δευτεροβάθμιας που ζητά θετική γνωμοδότηση