ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλιμάκιο στελεχών ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας σε λαϊκή αγορά τροφίμων

Κλιμάκιο στελεχών ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας σε λαϊκή αγορά τροφίμων
Στενάζουν οι καταναλωτές, οι μικροέμποροι και οι παραγωγοί από το υψηλό κόστος που καλούνται να αντιμετωπίσουν ώστε να καλύψουν τις βιοτικές ανάγκες τους και τις αυξημένες απαιτήσεις των εργασιών τους.
 
Αυτή είναι, για άλλη μια φορά, η κεντρική διαπίστωση από κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που επισκέφθηκε λαϊκή αγορά τροφίμων στον Βόλο.
 
Το κλιμάκιο μεταξύ άλλων συγκρότησαν το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Αντώνης Πολίτης, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Τ. Ο. Βόλου, Γιάννης Καράτσαλος -Γραμματέας και Γιάννης Πρίγκος, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας και Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου Λεωνίδας Αναστασίου, ενώ συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αποστόλης Καναβός.
 
Ειδικά για τα λεγόμενα «Σαρακοστιανά» προϊόντα οι καταναλωτές εξέφρασαν μεγάλη δυσκολία για αγορές , ενώ οι μικροέμποροι της λαϊκής αγοράς τόνισαν τις προσπάθειές τους να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές, παρά τα υψηλά κόστη που επωμίζονται οι ίδιοι.
Το κλιμάκιο, διένειμε φυλλάδιο σε εμπόρους και καταναλωτές με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και συνομίλησε με ανθρώπους αναλύοντας τις προτάσεις του Κινήματος, με παραδείγματα που ακολουθούν κι άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.
 
 

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παραμένει επί της ουσίας θεατής, βάζοντας πλάτη σε κερδοσκοπικές πρακτικές, παρά τις τυμπανοκρουσίες για τα υποτιθέμενα μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας. Η Ελλάδα παραμένει η χώρα με τον 4ο ακριβότερο φόρο καυσίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με υψηλούς δείκτες Φ.Π.Α. Το κόστος παραγωγής είναι δυσθεώρητο, ενώ βασικές ανάγκες όπως η στέγαση απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος των πολιτών, όπως έχει επισημάνει άλλωστε ο ίδιος ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης εδώ και πάρα πολλούς μήνες.
 
Σε τοπικό επίπεδο οι παραγωγοί και οι καταναλωτές γενικότερα καλούνται να αντιμετωπίσουν και μια σειρά από καταστροφές μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, ενώ ξεκίνησε η νέα καλλιεργητική περίοδος.
 
Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής έχει διαφορετική πρόταση. Οικονομική Ανάπτυξη με όρους Κοινωνικής Δικαιοσύνης σε ένα Κράτος Δικαίου, με ισχυρούς θεσμούς του καταναλωτικού κινήματος. Οι επερχόμενες Ευρωεκλογές αποτελούν ευκαιρία για να δοθεί μήνυμα για μια άλλη πολιτική στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.