ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκέντρωση ΚΚΕ στον Βόλο: Οχι στη μετατροπή της Μαγνησίας και της Λάρισας σε Σούδα της Κεντρικής Ελλάδας

Συγκέντρωση ΚΚΕ στον Βόλο: Οχι στη μετατροπή της Μαγνησίας και της Λάρισας σε Σούδα της Κεντρικής Ελλάδας

Ένα μεγάλο «όχι» στη μετατροπή της Μαγνησίας και της Λάρισας σε «Σούδα» της κεντρικής Ελλάδας ακούστηκε από τον Βόλο και την κινητοποίηση του ΚΚΕ.

Απαιτήθηκε να επιστρέψει η φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα και ταυτόχρονα ακούστηκε και ένα μεγάλο «ναι» στο δικαίωμα του λαού να ζει ειρηνικά με αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς.

Στην πορεία που έγινε στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου ακούστηκε το σύνθημα «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Βασίλης Μεταξάς, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για επανάπαυση αφού με τις βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη Θεσσαλία, η περιοχή βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Πρόσθεσε ότι οι βάσεις αυτές είναι δίπλα στα σπίτια μας και στις δουλειές μας.

Ο Β. Μεταξάς τόνισε ακόμα ότι ο λαός σε συμπόρευση με το ΚΚΕ πρέπει να καταδικάσει τα κόμματα που σέρνουν την χώρα στην εμπλοκή, να σταματήσει η αποστολή όπλων και πυρομαχικών, να κλείσουν οι βάσεις στην περιοχή και σε όλη τη χώρα. Να απαιτήσει τον απεγκλωβισμό από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Ενόψει των ευρωεκλογών τόνισε ότι μόνο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορεί να μεταφέρει το αντιπολεμικό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη. «Με το ΚΚΕ να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά.