ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο της Πράγας το ΓΕΛ Βελεστίνου

Στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο στην Πράγα το θέμα ήταν ο Πολιτισμός, η Κλιματική Αλλαγή και η Επιστήμη και οι 36 μαθητές του σχολείου ασχολήθηκαν με την Επιστήμη. Το δρώμενο που παρουσίασαν, με τίτλο "Η κυρά μας η μαμή: Αλχημεία ή Επιστήμη;" πραγματευόταν θέματα Ψευδοεπιστημών κι Επιστήμης και οι μαθητές εστίασαν στην Ηθική και τον Άνθρωπο σε όλες τις εκφάνσεις της Επιστήμης και της Κοινωνία
Στο 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο της Πράγας το ΓΕΛ Βελεστίνου
Η ομάδα των μαθητών που συμμετείχαν στο Συνέδριο γνώρισαν την Χρυσή Πράγα του Πολιτισμού, ως Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και πατρίδα του Κάφκα και του Κούντερα, την Πράγα της Ιστορίας, των Αλχημιστών, αλλά και της Επιστήμης

Στο 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο που έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα της Τσεχίας συμμετείχαν μαθητές των Α’ & Β’ τάξεων του ΓΕΛ Βελεστίνου το διάστημα 1-5 Μαρτίου.

Είναι το τρίτο μαθητικό Συνέδριο για τους μαθητές, μετά από το Βελιγράδι που είχε ως θέμα τον Ρήγα και τη Φλωρεντία με θέμα τον Πολιτισμό και την Κλιματική κρίση.

Στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο στην Πράγα το θέμα ήταν ο Πολιτισμός, η Κλιματική Αλλαγή και η Επιστήμη και οι 36 μαθητές του σχολείου ασχολήθηκαν με την Επιστήμη. Το δρώμενο που παρουσίασαν, με τίτλο "Η κυρά μας η μαμή: Αλχημεία ή Επιστήμη;" πραγματευόταν θέματα Ψευδοεπιστημών κι Επιστήμης και οι μαθητές εστίασαν στην Ηθική και τον Άνθρωπο σε όλες τις εκφάνσεις της Επιστήμης και της Κοινωνίας. Με αναφορές  σε αρχαία τραγωδία αλλά και σε νεότερες  ιστορικές κι επιστημονικές στιγμές, οι μαθητές έκαναν μια εξαιρετική παρουσία και κέρδισαν τις εντυπώσεις, αποσπώντας τα συγχαρητήρια όλων.

Η ομάδα των μαθητών που συμμετείχαν στο Συνέδριο γνώρισαν την Χρυσή Πράγα του Πολιτισμού, ως Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και πατρίδα του Κάφκα και του Κούντερα, την Πράγα της Ιστορίας, των Αλχημιστών, αλλά και της Επιστήμης. Στα πλαίσια αυτά, εκτός από την όμορφη Πράγα, επισκέφθηκαν και τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Διάστημα - EUSPA, όπου ενημερώθηκαν για τα Δορυφορικά Συστήματα της Ε.Ε., με τη συνεργασία και την ευγενική προσφορά του συνδημότη Γ. Κουσκουρίδα, ο οποίος εργάζεται εκεί ως στέλεχος του Οργανισμού.

Οι μαθητές γύρισαν από το 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο στην Πράγα με τις καλύτερες εντυπώσεις, με εικόνες κι εμπειρίες που θα μείνουν εντυπωμένες στη μαθητική τους ζωή και με την προσδοκία του επόμενου μαθητικού Συνεδρίου που θα διευρύνει τους ορίζοντές τους.

Το ΓΕΛ Βελεστίνου συγχαίρει την ομάδα των μαθητών για την εξαιρετική παρουσία τους κι ευχαριστεί θερμά:

  1. Το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για την άοκνη δράση του στην ανεύρεση χορηγών και την αποτελεσματική συνεργασία του,
  2. Τους Χορηγούς : Ι. Σαμαρά- δικηγόρο, Αφοί Ντελόπουλοι, ΕΒΟΛ, Φλέγγα & Sia Bars για την οικονομική υποστήριξη και την ευγενική προσφορά τους στην πραγματοποίηση της συμμετοχής των μαθητών στο Συνέδριο και στην αποκόμιση των ανεκτίμητων εμπειριών τους.