ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Κουρέτας: Τα έργα πρέπει να ξεκινήσουν χτες

Δ. Κουρέτας: Τα έργα πρέπει να ξεκινήσουν χτες

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών της Θεσσαλίας είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ νωρίτερα συναντήθηκε με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους αγρότες εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις ήταν κατά κανόνα κόσμιες και έγινε μεγάλη προσπάθεια να μην υπάρξει διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα στην συνάντηση με τον Κυριακή Μητσοτάκης «Έγινε μία πρώτη ενημέρωση και η συζήτηση πήγε καλά αύριο έχουμε συνέχεια».

Τόνισε ακόμα ότι «ξεκινάει από αύριο μια ουσιαστική διαβούλευση για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το οποίο θέλουμε όλοι να γίνει κάτι κοινά αποδεκτό για το καλύτερο μέλλον της Θεσσαλίας. Κατέθεσα στον πρωθυπουργό μία μελέτη η οποία περιλαμβάνει πέντε μηνών δουλειάς που είναι το σχέδιο πως πρέπει να καθαρίσουμε τα ποτάμια και τα ρέματα το καλοκαίρι ώστε να μην έχουμε παρόμοια φαινόμενα το φθινόπωρο».

Ερωτηθείς πότε πρέπει να ξεκινήσουν τα έργα είπε: «Άμεσα χθες πρέπει να ξεκινήσουν. Ήδη κάναμε αρκετά για τον καθαρισμό των ρεμάτων και τα αναχώματα».

Ο πρωθυπουργός νωρίτερα τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η σημερινή συνάντηση πρέπει να είναι η πρώτη ευκαιρία παρουσίασης των συμπερασμάτων της μελέτης (σ.σ. των Ολλανδών) την οποία πρέπει να την δούμε μέσα από το πρίσμα του επιστημονικού χαρακτήρα».

Πρόσθεσε ότι «δεν είναι θέσφατο αλλά δίνει κατευθύνσεις και πως θα μπορέσει να αποτελέσει τον οδικό χάρτη για να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση για να κάνουμε μια δραστική παρέμβαση στα προβλήματα της Θεσσαλίας».

πηγή: newsit.gr - taxydromos.gr