ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το καραβάνι του Ήλιου σε Βελεστίνο και Στεφανοβίκειο

Ξεκινά το πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Το καραβάνι του Ήλιου σε Βελεστίνο και Στεφανοβίκειο

Από την Τρίτη 12 Μαρτίου και το Δήμο Κιλελέρ ξεκινά ο κύκλος των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με τον τίτλο «Το καραβάνι του Ήλιου» που περιλαμβάνει καλλιτεχνική και εορταστική περιπλάνηση στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας με παραστάσεις Σύγχρονου Τσίρκου και Θεάτρου Δρόμου.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν πρωινές δράσεις με διαδραστικά εργαστήρια, απογευματινές δράσεις με την «Ώρα για Τσίρκο» και τα “Moving Creatures” (Κινούμενα Πλάσματα) και βραδινές με Θέατρο Σκιών.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Οργανισμό «Συν – Κοινώ», μια πολυτάλαντη ομάδα καλλιτεχνών οι οποίοι ταξιδεύουν από χωριό σε χωριό, για να έρθουν σε δημιουργική επαφή, να ψυχαγωγήσουν και να εμψυχώσουν τους κατοίκους – και ιδιαίτερα τα παιδιά – των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές. Η πρώτη φάση του προγράμματος αφορά τις πληγείσες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Μαγνησίας, ενώ το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες άφησαν τις πληγές τους τα οδυνηρά καιρικά φαινόμενα και οι πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

  • Σημειώνεται πως το Σύγχρονο Τσίρκο δεν έχει την παραμικρή σχέση με χρήση, εκμετάλλευση και καταπίεση ζώων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Μαρτίου από το Δήμο Κιλελέρ και το πρόγραμμα της πρώτης φάσης συνεχίζεται ως εξής:

  1. 14 Μαρτίου – Στεφανοβίκειο
  2. 15 Μαρτίου – Βελεστίνο
  3. 16 Μαρτίου – Δήμος Αγιάς (Ομόλιο)
  4. 17 Μαρτίου – Δήμος Αγιάς (Παραλία)