ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Μητσοτάκης: Νέα συνάντηση με αγρότες - «Λύσεις τώρα» ζητούν οι Θεσσαλοί

Κ. Μητσοτάκης: Νέα συνάντηση με αγρότες  - «Λύσεις τώρα» ζητούν οι Θεσσαλοί

Νέα συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του αγροτικού κλάδου της Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Μαρτίου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η ακριβής ώρα συνάντησης θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα (11/3) με τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της Θεσσαλίας και αγρότες του νομού, στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι καταστροφές από τις θεομηνίες Daniel και Elias που σάρωσαν την περιοχή, ξεπερνούν τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ.

Κ. Μητσοτάκης: Πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια – Τι είπε για το αγροτικό πετρέλαιο και τις αποζημιώσεις

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών ήταν κόσμιες, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους εκπροσώπους των αγροτών της Θεσσαλίας αλλά και σε έναν από τον Έβρο.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των αγροτών, αναφέρθηκε στην επιστροφή του ΕΦΚ από το 2025, στις παρεμβάσεις για το αγροτικό ρεύμα, ενώ εστίασε στη διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση για την κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) εξηγώντας, και ενόψει ευρωεκλογών, ότι το ΕΛΚ σε αντίθεση με τους πράσινους και τους ευρωσοσιαλιστες έβαζε πάντα «φρένο» στην ταχύτητα υλοποίησης της πράσινης μετάβασης. «Διεκδικούμε λύσεις στα αιτήματά μας» τόνισε ο εκπρόσωπος των αγροτών αναφερόμενος στην τεράστια ζημιά που έχει γίνει στην περιοχή.

«Θέλω να εκφράσω ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις ήταν κατά κανόνα κόσμιες, έγινε προσπάθεια από πλευράς αγροτών να μην υπάρξει διαταράξη κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Συμφωνούμε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια. Έχουμε κάνει δουλειά όσο είναι εφικτό να τα ικανοποιήσουμε. Λαμβάνουμε υπόψη τις απόψεις αγροτών και κτηνοτρόφων. (…) Για την επιστροφή ΕΦΚ από το 2025, μας ενδιαφέρει να είναι όσο το δυνατόν να είναι πιο δίκαιη και αποτελεσματική» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

«Διεκδικούμε λύσεις στα αιτήματά μας – πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε αυτή την κουβέντα και να έχουμε αποτελέσματα. Θα χαθούν πολλά εκατομμύρια από την τοπική αγορά, οι συνέπειες δεν έχουν γίνει ακόμα αισθητές» σημείωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών, κ. Ρίζος Μαρούδας.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των φορέων όπου παρουσιάστηκε το master plan της Ολλανδικής εταιρείας για την ανασυγκρότηση της περιοχής. Η πρόταση αυτή δεν αποτελεί θέσφατο είπε ο Πρωθυπουργός. Μαζί να συνδιαμορφωσουμε έναν οδικό χάρτη για την επόμενη ημέρα στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρετας αναφέρθηκε στο συναινετικό κλίμα της συνάντησης, τονίζοντας ότι ο ίδιος κατέθεσε τη δίκη του μελέτη που συμπίπτει κατά 80% με αυτή των Ολλανδών.

Όλοι συμφωνούν ότι τα έργα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, ειδικά ο καθαρισμός ρεμάτων σε πρώτη φάση.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή, ertnews.gr