ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΚΚΕ αποχαιρετά τη μαχήτρια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος, Σμαρώ Λεφούση

Το ΚΚΕ αποχαιρετά τη μαχήτρια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος, Σμαρώ Λεφούση

Η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ αποχαιρετά τη Σμαρώ Λεφούση μαχήτρια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που έφυγε από κοντά μας την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Η συντρόφισσα Σμαρώ γεννήθηκε στην Κάπουρνα το 1931.  Ήταν από αγροτική οικογένεια, από την οποία θυσιάστηκαν στον αγώνα και η μητέρα της και τα αδέρφια της.

Η απελευθέρωση της χώρας από τους ναζί Γερμένους την βρήκε Αετόπουλο. Στην συνέχεια οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και  πήρε μέρος, 17 χρονών, στον  ηρωικό τρίχρονο ταξικό αγώνα του ΔΣΕ, εντάχθηκε στην 123η Ταξιαρχία, που δρούσε στο Πήλιο, στην υπηρεσία των Διαβιβάσεων.

Η Σμαρώ Λεφουση με τον αγώνα της μας διδάσκει και μας διαπαιδαγωγεί, όπως και ο αγώνας και η πάλη όλων εκείνων που «ρίχτηκαν στη φωτιά» για το δίκιο του λαού σε συνθήκες άνισης ταξικής αναμέτρησης. Ήταν  μία από τις φωτεινές μορφές των γυναικών μαχητριών που με αυτοθυσία, με πίστη στα ιδανικά, τίμησαν το ΚΚΕ, στρατεύτηκαν στον ΔΣΕ, έζησαν και θυσιάστηκαν ηρωικά για το λαό.

Η κηδεία θα γίνει την Τρίτη στις 3:00 μμ στη Κάπουρνα (Γλαφυρά) Μαγνησίας. Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της.