ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζ. Μακρή: «Ένα δημόσιο ευχαριστώ στους Στράτο και Νίκο Τσαλαμανιό για την δωρεά οικίσκου στο 1ο δημ. Σχ. Αγριάς»

Ζ. Μακρή: «Ένα δημόσιο ευχαριστώ στους Στράτο και Νίκο Τσαλαμανιό για την δωρεά οικίσκου στο 1ο δημ. Σχ. Αγριάς»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, με ιδιαίτερη χαρά, παραβρέθηκε στην παράδοση οικίσκου στο 1ο δημοτικό σχολείο Αγριάς, μια δωρεά των Στράτου και Νίκου Τσαλαμανιού.

Ο κλιματιζόμενος οικίσκος 32 τμ, που τοποθετήθηκε στον σχολικό αύλειο χώρο, πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας και καλύπτει το μεσοδιάστημα μέχρι ο αρμόδιος και υπεύθυνος για τη σχολική στέγη Δήμος Βόλου μεριμνήσει για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του 1ου δημοτικού σχολείου Αγριάς με την κατασκευή εξίσου ασφαλών και σύγχρονων εγκαταστάσεων.

Πρωταρχικός στόχος και απόλυτη προτεραιότητα είναι οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά, που έκαναν, καθημερινά, μάθημα σε αντίξοες και δυσχερείς συνθήκες, να συνεχίσουν, απρόσκοπτα, να μεταδίδουν και να λαμβάνουν γνώση, να δημιουργούν και να κοινωνικοποιούνται σε ένα φιλόξενο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

Η ευγενική κίνηση των χορηγών, που ολοκληρώθηκε με την μεταφορά και εγκατάσταση του ολοκαίνουργιου οικίσκου αλλά και η ουσιαστική συμβολή των Στράτου και Νίκου Τσαλαμανιού ακόμα και στην ολοκλήρωση της απαιτητικής γραφειοκρατικής διαδικασίας, ικανοποίησε την επιτακτική ανάγκη της σχολικής μονάδας για μια επιπλέον αίθουσα καθώς η υποδομή είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από τις καταστροφικές κακοκαιρίες του Σεπτεμβρίου.

Η κα Μακρή, που μεσολάβησε, τάχιστα, ανάμεσα στην αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης και στην δυνατότητα ενεργοποίησης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ευχαρίστησε, θερμά, τους δωρητές και μοιράστηκε μαζί τους, με τη διεύθυνση του σχολείου, τον σύλλογο διδασκόντων, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τους μαθητές την ικανοποίηση που έφερε η ευτυχής κατάληξη της όλης διαδικασίας.