ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδιαφάνεια στη μίσθωση μηχανημάτων στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

"Οι πληρωμές αυτές αντιστοιχούν σε συνολικό ποσό 506.000€, για το οποίο τα μόνα στοιχεία που προσκόμισε η δημοτική αρχή στη συνεδρίαση ήταν τα ονόματα των εργολάβων που θα πληρωθούν και το ποσό που αντιστοιχεί στον καθένα", σημειώνει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γιώργος Παπαδάμ αναφορικά με την έγκριση πληρωμής υπηρεσιών μίσθωσης χωματουργικών μηχανημάτων για εργασίες αποκατάστασης ζημιών από τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες καθώς και προμήθεια αδρανών υλικών
Αδιαφάνεια στη μίσθωση μηχανημάτων στον Δήμο Ρήγα Φεραίου
Στην τελευταία συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής του δήμου Ρήγα Φεραίου, κληθήκαμε να αποφασίσουμε για την πληρωμή μίσθωσης χωματουργικών μηχανημάτων και προμήθειας αδρανών υλικών.
 
Συγκεκριμένα η ημερήσια διάταξη περιελάμβανε τα θέματα λήψης αποφάσεων για την έγκριση πληρωμής υπηρεσιών μίσθωσης χωματουργικών μηχανημάτων για εργασίες αποκατάστασης ζημιών από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου 2023 στο δήμο Ρήγα Φεραίου και  έγκριση πληρωμής υπηρεσιών μίσθωσης χωματουργικών μηχανημάτων για εργασίες που αφορούν αποκατάσταση ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 στο δήμο Ρήγα Φεραίου. 
 
Επίσης η ημερήσια διάταξη περιελάμβανε λήψη απόφασης για έγκριση πληρωμής προμήθειας αδρανών υλικών που απαιτήθηκαν για την αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 στο δήμο Ρήγα Φεραίου. 
 
Οι πληρωμές αυτές αντιστοιχούν σε συνολικό ποσό 506.000€, για το οποίο τα μόνα στοιχεία που προσκόμισε η δημοτική αρχή στη συνεδρίαση ήταν τα ονόματα των εργολάβων που θα πληρωθούν και το ποσό που αντιστοιχεί στον καθένα. 
 
Δεν αναφέρθηκε για κανένα ποσό σε ποιά εργασία αντιστοιχεί. Σχολιάσαμε το γεγονός ότι δεν υπήρχε στη συνεδρίαση ημερολόγιο εργασιών και κατανομής ωρών εργασίας για κάθε έργο. 
 
Δεν υπήρχε ενημέρωση για το ποιοί δρόμοι αποκαταστάθηκαν και γενικότερα ποιές παρεμβάσεις έγιναν και πού για την αποκατάσταση από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές.
 
Σε μία δύσκολη περίοδο που βιώσαμε στο δήμο μας και τη στιγμή που ενδεχομένως κάποιοι δημότες μας να φρόντισαν από μόνοι τους για την αποκατάσταση τών αγροτικών δρόμων θα έπρεπε η δημοτική αρχή να είναι σαφής και προσεκτική στην κατανομή αυτού του μεγάλου ποσού που περνάει το μισό εκατομμύριο ευρώ και διατίθεται στο δήμο μας.
 
Επειδή δεν συμφωνούμε μ` αυτές τις τακτικές, καταψηφισαμε τις παραπάνω πληρωμές ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία και διαφάνεια από τη δημοτική αρχή. 
 
Το ενδιαφέρον του δήμου δεν πρέπει να είναι μόνο ποιοί εργολάβοι θα πληρωθούν και πόσα χρήματα θα πάρουν.
 
Θα συνεχίσουμε, όπως τονίσαμε στις προεκλογικές μας προτάσεις, με σκοπό τη διαφάνεια και την προστασία των οικονομικών του δήμου καταγγέλοντας πάντα τακτικές αδιαφάνειας και 
σκοπιμότητας
 
Γιώργος Παπαδάμ
 
Επικεφαλής αντιπολίτευσης Δήμου Ρήγα Φεραίου