ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στον 1ο Δρόμο Μνήμης Τεμπών ο ΣΔΥ Βόλου

Στον 1ο Δρόμο Μνήμης Τεμπών ο ΣΔΥ Βόλου

Η πιο ξεχωριστή διοργάνωση, που έγινε δυστυχώς για τον πιο λυπηρό λόγο, ήταν ο 1ος Δρόμος Μνήμης Τεμπών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Με εκκίνηση από τον προαύλιο χώρο του εργοστασίου Ζαχάρεως και με τερματισμό στο σημείο "μηδέν" όπου ένα χρόνο πριν έγινε η σύγκρουση των τρένων, εκατοντάδες δρομείς, έτρεξαν όλοι μαζί σε μία βουβή πορεία 30 χιλιομέτρων. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ενώθηκαν με όσους έτρεξαν μικρότερη απόσταση, και στο τελευταίο χιλιόμετρο ενώθηκαν και με τους συγγενείς και με όσους δεν είναι δρομείς, ώστε με ένα λουλούδι να φτάσουν μαζί όλοι στον τόπο της τραγωδίας.



Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Φαλάνης σε συνεργασία με το Sportofrunning, με την συναίνεση του «Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023». Όλοι οι σύλλογοι μετείχαν στην πορεία, όπως και ο ΣΔΥ Βόλου με πολλά μέλη του. Δεν καταγράφονται τα ονόματα των συμμετεχόντων, καθώς είναι άνευ νοήματος μπροστά στο γεγονός. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ευχαριστεί θερμά τη διοργάνωση για τη συνεργασία, και τη συγχαίρει για την πρωτοβουλία της.



Οι πρόσφατοι αγώνες που έτρεξε ο ΣΔΥΒ

Με τον Αγώνα 198ης Επετείου της Μάχης του Ντολμά απόστασης 7 χιλιομέτρων, τίμησε την ιστορία του το Αιτωλικό το πρωί του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου. Αφορμή αποτελεί η μάχη ενάντια στους Τούρκους που προσπαθούσαν να κατακτήσουν το Μεσολόγγι. Δυστυχώς σε εκείνη τη μάχη χάθηκαν ηρωικά όλοι οι υπερασπιστές του νησιού Ντολμάς, και μετά από μερικές μέρες το Αιτωλικό παραδόθηκε. Η αυτοθυσία των Αιτωλικιωτών τιμάται κάθε χρόνο με τον αγώνα των 7 χιλιομέτρων, ως ένδειξη σεβασμού και παραδειγματισμού στις νέες γενιές του τόπου μας. 


Αγωνίστηκαν 241 δρομείς, ανάμεσά τους από τον ΣΔΥΒ ο Δημήτρης Ζιζάνης, που τερμάτισε σε χρόνο 39:54.

Μετά από πολύ καλό αγώνα, ο Χρήστος Βαλιάντζας με χρόνο 51:06, κατέλαβε την 11η θέση μεταξύ των 204 δρομέων που αγωνίστηκαν στα 9 χιλιόμετρα trail του 9ου Lycabettus Run.



Ο Βασίλης Κουσκουρίδας κατέκτησε την 81η στην Ελλάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος 2024, αγωνιζόμενος με τον Άτλα στους αγώνες που έγιναν στην Πηγή Τρικάλων. Οι κορυφαίοι δρομείς της χώρας έτρεξαν σε όλες τις κατηγορίες, και ο χρόνος του Βασίλη Κουσκουρίδα στα 3.000 μέτρα Κ16 ήταν 11:06.



34ος με χρόνο 1 ώρα 32:12 τερμάτισε στον Ημιμαραθώνιο του Κατερίνη Run o Λευτέρης Χουρδάκης. Ακολούθησαν: 118ος Κώστας Παλάντζας  1:45:33, 155ος Αλέξανδρος Δημοτάκης  1:51:54, 282ος Γιώργος Παπαιωάννου 2:07:00, 284ος Δημήτρης Μπιντάκας 2:08:09, 359ος Μάριος Μιχαλόπουλος 2:22:39. Στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων αγωνίστηκαν : 16ος Γιάννης Ζήσης 21:00, 65ος Γρηγόρης Καλλιγάς 25:58, 66ος Χρήστος Κυρτσούδης 25:58, 86ος Ηλίας Πατσαρούχας 26:00. Στις γυναίκες, 10η η Κατερίνα Putz 26:51, 168η Φωτεινή Μαρκάκη 46:40.



Εκδρομή την Κυριακή στον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα - Τρίκαλα

Αυτή την Κυριακή 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο 15ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα-Τρίκαλα Θανάσης Σταμόπουλος, και θα γίνει εκδρομή με λεωφορείο από τον ΣΔΥΒ με αναχώρηση από το Δημαρχείο Βόλου στις 5.45 το πρωί. Το ποσό για το λεωφορείο είναι 10 ευρώ, ενώ η διαφορά του επιπλέον ποσού, θα καλυφθεί από τον ΣΔΥΒ. Υπάρχουν ελάχιστες διαθέσιμες θέσεις, και βέβαια μπορούν να ακολουθήσουν την εκδρομή και συγγενείς-φίλοι. Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν αλλά ο σύλλογος έχει διαθέσιμες θέσεις για να τρέξουν και νέοι ενδιαφερόμενοι.

Στις 7 Απριλίου ο 8ος Ημιμαραθώνιο Βόλου

Οι εγγραφές για τον 8ο Ημιμαραθώνιο Βόλου συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Γονείς, έφηβοι και παιδιά θα τρέξουν στη διαδρομή που τους ταιριάζει, ή και όλη μαζί η οικογένεια, μαζί με 2.000 δρομείς, σε έναν από τους πιο όμορφους αγώνες της Ελλάδας, δίπλα στη θάλασσα, καθώς στις κεντρικές οδούς της πόλης!

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου και η Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Ημιμαραθωνίου Βόλου, ανακοίνωσαν ότι οι Άσπρες Πεταλούδες είναι το Ίδρυμα που θα ενισχυθεί φέτος από τον μεγάλο αγώνα της πόλης μας.  Ο 8ος Ημιμαραθώνιος Βόλου διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου μαζί με τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού. Τις πολύτιμες υπηρεσίες στην κάλυψη της διαδρομής θα προσφέρει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν όλες τις πλούσιες παροχές που προσφέρει ο Ημιμαραθώνιος Βόλου, επίσης αναμνηστικό t-shirt dri fit, μοναδικό αναμνηστικό μετάλλιο ειδικά κατασκευασμένο για τον αγώνα.

Οι εγγραφές γίνονται στο λινκ https://bit.ly/volos24. Εναλλακτικά όσοι μένουν ή βρίσκονται στον Βόλο, μπορούν να κάνουν την εγγραφή στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη στον Βόλο.

Το promo video του αγώνα : https://youtu.be/bVfRrE1cm54

Την πλήρη προκήρυξη μπορούν να διαβάσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του αγώνα: www.voloshalfmarathon.gr. Για πληροφορίες : Παλάντζας Κώστας, τηλ 6993953012.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ


Συγκροτήθηκε το σώμα εθελοντών του Ημιμαραθωνίου Βόλου, και σε αυτό μπορούν να ζητούν να συμμετέχουν όσοι ακόμη θέλουν να βοηθήσουν για την επιτυχία της μεγαλύτερης γιορτής μαζικού αθλητισμού της πόλης, στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου, ή επικοινωνώντας στο 6985673881 Τζανίδης Ιάκωβος και 6993953012 Παλάντζας Κώστας. Ο αγώνας θα παρέχει σε όλους τους εθελοντές του αγώνα, ίδιες παροχές με τους αθλητές. Έτσι κάθε εθελοντής θα πάρει το αναμνηστικό t-shirt του αγώνα, και θα βραβευθεί με ειδικό συλλεκτικό μετάλλιο 2024 για την προσφορά του.

Συνάντηση εθελοντών θα γίνει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου ώρα 18.30 στα γραφεία του ΣΔΥ Βόλου στο Πανθεσσαλικό, και βέβαια μπορεί να έρθει και κάθε νέος ενδιαφερόμενος εθελοντής.