ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Οι μαθητές του ΕΠΑΛ/ΠΕΠΑΛ τιμούν τους νεκρούς της τραγωδίας"

"Οι μαθητές του ΕΠΑΛ/ΠΕΠΑΛ τιμούν τους νεκρούς της τραγωδίας"

Έναν ξεχωριστό τρόπο ένδειξης σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών επέλεξαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ και ΠΕΠΑΛ, σήμερα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το πολύνεκρο δυστύχημα.

Με πρωτοβουλία των ίδιων τελέστηκε στο χώρο του σχολείου τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων ενώ ακολούθησε κοινή συζήτηση μαθητών και εκπαιδευτικών.

Το τρισάγιο τέλεσε ο π. Αθανάσιος Συρταδιώτης ο οποίος ανέλυσε τη σημασία των  μνημοσύνων για τις ψυχές των θανόντων αδελφών μας.

Ακολούθησε συζήτηση επάνω στο θέμα της διαχείρισης του πένθους μετά από σύντομη εισήγηση του κ. Δ. Παπασταφίδα, Ψυχολόγου του σχολείου. Οι μαθητές εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους, εκφράζοντας παράλληλα τη διαμαρτυρία τους για τον άδικο χαμό «των παιδιών που χάθηκαν» όπως είπαν. Μετά το πέρας της εκδήλωσης συνεχίστηκαν κανονικά τα μαθήματα.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν τους μαθητές για την αξιέπαινη αυτή ενέργεια και ευχαριστούν την κ. Παναγιώτα Κίτσιου, μέλος του υπό σύσταση Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων για την προσφορά των γλυκών που μοιράστηκαν στους μαθητές.

Ο Διευθυντής

Βάιος Λιαπόπουλος

ΠΕ82, MSc