ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οι ανοιξιάτικες μέρες του τάνγκο» από το Puerto del Tango στο Valis Resort, στην Αγριά

«Οι ανοιξιάτικες μέρες του τάνγκο» από το Puerto del Tango στο Valis Resort, στην Αγριά

 

Το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαρτίου, το Μη Κερδοσκοπικό Πολιτιστικό Σωματείο «Puerto del Tango» διοργανώνει την εκδήλωση «Primavera Tango Dias», ένα διήμερο τάνγκο με σεμινάρια και χορευτικό σόου από τους καταξιωμένους χορευτές και δασκάλους Μαριάννα Κουτάντου και Βαγγέλη Χατζόπουλο.

Το διήμερο θα ξεκινήσει το Σάββατο 2 Μαρτίου με δύο σεμιναριακά μαθήματα, τα οποία θα λάβουν χώρα στη Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου, ενώ την Κυριακή 3 Μαρτίου θα ακολουθήσουν δύο ακόμη σεμινάρια.  

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με την αρωγή της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Μουσείων του Δήμου Βόλου (Τμήμα Χορού).

Η χοροεσπερίδα τάνγκο/μιλόνγκα της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη μεγάλη αίθουσα του Valis Resort, στην Αγριά με έναρξη στις 8.00 το βράδυ και θα περιλαμβάνει σόου από τους επαγγελματίες χορευτές και δασκάλους Μαριάννα Κουτάντου και Βαγγέλη Χατζόπουλο από την Αθήνα, αλλά και την κοπή πίτας του Συλλόγου.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι τοπικές επιχειρήσεις: Κρίταμο Ουζερί – Μεζεδοπωλείο, Γαία Frozen Food, Go Row PerformanceTraining, Εργαλεία Κανελλής, Εξοχικόν Κέντρον Αύρα, Οντόπουλος Καλλυντικά, Σαμπεθάι Λευκά Είδη, Paprika Φρούτα - Λαχανικά και Κτήμα Λίθος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θεματικές των μαθημάτων, τις τιμές και το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Σωματείου στο Facebook, Puerto del Tango.

Σχετικά με τους καλεσμένους χορευτές Μαριάννα Κουτάντου και Βαγγέλη Χατζόπουλο

Η Μαριάννα Κουτάντου και ο Βαγγέλης Χατζόπουλος χορεύουν αργεντίνικο τάνγκο από το 2004 και είναι ζευγάρι στο Tango και τη ζωή, από το 2009. Είναι διευθυντές της «Academia del Tango» στην Αθήνα από τον Σεπτέμβριο του 2011, ενώ το 2013 στέφθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης στην κατηγορία Tango Salon. Είναι, επίσης, μέλη της χορευτικής ομάδας της Natalia Hills «Tangueros del Sur» και της ελληνικής χορευτικής ομάδας «Tango en Eros», έχοντας χορέψει στα σημαντικότερα θέατρα της Ελλάδας, όπως το Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Καλεσμένοι για σεμινάρια και σόου σε διεθνείς διοργανώσεις, milongas και φεστιβάλ σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, όπως Αργεντινή, Ινδία, Ταιβάν, Ρωσία, Τουρκία, Ελβετία και αλλού, η Μαριάννα και ο Βαγγέλης είναι γνωστοί για την καθαρότητα και την ακρίβεια της τεχνικής τους, για την αισθαντικότητα που εκπέμπουν ως ζευγάρι, αλλά και για την θετική ενέργεια που μεταδίδουν στα σόου και τα μαθήματά τους.

Σχετικά με το ανεξάρτητο και μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό Σωματείο «Puerto del Tango»

Το «Puerto del Tango» ιδρύθηκε το 2005 στην πόλη του Βόλου με σκοπό την προώθηση και διάδοση του Αργεντίνικου τάνγκο στη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα. Διοργανώνει, επίσης, βραδιές τάνγκο, εκπαιδευτικά σεμινάρια, μαθήματα, παραστάσεις, εκπαιδευτικές εκδρομές και πολλά άλλα στον Βόλο.