ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φ. Γεννηματά: "Το ΚΙΝ.ΑΛ. προοδευτικό αντίβαρο στις πολιτικές της ΝΔ"

Από την ΕΡΤ (ert.gr)
Φ. Γεννηματά: "Το ΚΙΝ.ΑΛ. προοδευτικό αντίβαρο στις πολιτικές της ΝΔ"

Την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της Κυριακής ώστε, αφενός να αποτελέσει το προοδευτικό αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές της Ν.Δ. και να εγγυηθεί τη σταθερότητα στον τόπο, μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παίξει ούτε τον καθοριστικό ρόλο της αντιπολίτευσης στην επόμενη κυβέρνηση, ζήτησε η πρόεδρος του κόμματος, κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία πραγματοποίησε χθες το βράδυ, επίσκεψη στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία και περιόδευσε σε καταστήματα του κέντρου.

"Έχουμε εξαιρετικά κρίσιμες εκλογές. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούνται την Κυριακή να πάρουν σημαντικές αποφάσεις στην κάλπη. Όμως, η πιο κρίσιμη ψήφος σε αυτές τις εκλογές για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής. Γιατί μόνο εμείς μπορούμε να είμαστε προοδευτικό αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ. Η ψήφος στο ΚΙΝ.ΑΛ. είναι και η κρίσιμη ψήφος για την πολιτική σταθερότητα. Μόνο εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε την σταθερότητα και την ομαλότητα στον τόπο", συναρτώντας το θέμα με την ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι το οποίο για να γίνει – όπως είπε – δεν αρκεί από μόνη της η αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη.

"Για να αλλάξει η απλή αναλογική και για να μη βρεθεί ποτέ η χώρα στον κίνδυνο της ακυβερνησίας απαιτούνται στην επόμενη Βουλή 200 βουλευτές. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την ενίσχυση του ΚΙΝ.ΑΛ.", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη δήλωσή της, η κ. Γεννηματά επισήμανε ακόμη τα εξής:

"Για να φύγει όμως η χώρα μπροστά επιτέλους, δε χρειάζεται άλλη πόλωση, άλλο διχασμό, αυτό το κλίμα της τοξικότητας. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται υπεύθυνη αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ που αποδοκιμάστηκε και απογοήτευσε ως κυβέρνηση δεν μπορεί να παίξει αυτόν τον καθοριστικό ρόλο, ούτε στην αντιπολίτευση.

Το έχουμε άλλωστε γνωρίσει. Ξέρουμε ότι θα είναι με τον Ρουβίκωνα παρά πόδα και η Ελλάδα θα καίγεται ξανά. Μοναδική υπεύθυνη αντιπολίτευση μπορεί να ασκήσει το ΚΙΝ.ΑΛ. με πίστη στην εθνική συνεννόηση για όλα τα μεγάλα ζητήματα του τόπου.

Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι βάζουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Για αυτό θέλω να απευθυνθώ σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα: Απογοητευτήκατε από τον ΣΥΡΙΖΑ; Στραφήκατε στη ΝΔ γιατί θέλατε να φύγει το συντομότερο δυνατό ο κ. Τσίπρας; Τώρα επικαλούμαστε τη λογική σας. για την ψήφο που αποδυναμώνει καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν αφήνει ανεξέλεγκτη την κυριαρχία της δεξιάς.

Μην απεμπολείτε την προοδευτική σας ταυτότητα, είναι η περηφάνια μας και είναι πολύτιμη για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Η λογική μπορεί να επιστρέψει στη χώρα με την ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής. Ερχόμαστε δυνατά, είμαστε έτοιμοι, εμπιστευτείτε μας. Ραντεβού με τον Κίνημα Αλλαγής στην κάλπη, την Κυριακή".

Στο πλαίσιο των επισκέψεών της στην αγορά της Νέας Ιωνίας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πέρασε και από το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ και χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους. Με έναν εξ αυτών μάλιστα, έπιασε συζήτηση, την οποία ο ίδιος επεδίωξε, λέγοντας στην κ. Γεννηματά ότι προέρχεται από το χώρο του παλιού ΠΑΣΟΚ και ερωτώντας την επίμονα, αν πρόκειται να συνεργαστεί με τη ΝΔ.

Η κ. Γεννηματά συναντήθηκε στη συνέχεια, με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων στο Δημαρχείο της Ν. Ιωνίας, ενώ ακολούθως κατευθύνθηκε στην παραλία του Βόλου όπου συνομίλησε με τους πολίτες.