ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζέττα Μ. Μακρή: Συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΔΑΚΕ ΕΦΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ζέττα Μ. Μακρή: Συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΔΑΚΕ ΕΦΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

Την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτή Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της ΔΑΚΕ ΕΦΚΑ Θεσσαλίας και, συγκεκριμένα,  ο πρόεδρός της κ. Δημήτρης  Σιμόπουλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Πανουτσόπουλος  και το μέλος κ. Γκαραγκούνης Σταύρος, την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024. Σκοπός της συνάντησης ήταν η αναλυτική ενημέρωση της Υφυπουργού για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ.

Τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Αντιπρόεδρος ανέπτυξαν, λεπτομερώς, τα προβλήματα του κλάδου και τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:

  • στην έλλειψη προσωπικού, κατάσταση η οποία, δυστυχώς, επιδεινώνεται συνεχώς λόγω της συνταξιοδότησης μεγάλου αριθμού υπαλλήλων χωρίς την αναπλήρωσή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο ΕΦΚΑ Ν. Μαγνησίας, στον οποίο δεν έχουν πραγματοποιηθεί προσλήψεις για περισσότερο από μία δεκαετία.  
  • στα προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων. Ειδικότερα, για τη Β’ Τοπική Διεύθυνση ΕΦΚΑ Μαγνησίας τέθηκε το ζήτημα της μετεγκατάστασής της σε κτίριο κατάλληλο ώστε όχι μόνο να μπορεί να στεγάσει το σύνολο των τμημάτων και των αρχείων αλλά, κυρίως, να πληροί τις προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων πολιτών (ασανσέρ, χώροι στάθμευσης κ.λπ.).
  • στην καθυστέρηση της προμήθειας και εγκατάστασης νέων σύγχρονων υπολογιστών, παρά την δέσμευση της Διοίκησης του ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα να εντείνεται, περαιτέρω, το καθημερινό πρόβλημα των εργαζομένων να μην μπορούν να εξυπηρετούν ταχύτερα τους ασφαλισμένους.

Ακόμη, η αντιπροσωπεία εστίασε και στο γεγονός ότι παρόλο που δόθηκε μισθολογική αύξηση, μετά από πολλά χρόνια, - κυβερνητική δέσμευση, η οποία έχει υλοποιηθεί - δυστυχώς, η αύξηση αυτή έχει, ήδη, απορροφηθεί λόγω της ακρίβειας και του πληθωρισμού. Για αυτό, ίσως, θα ήταν σκόπιμη η εξέταση της επαναχορήγησης του δώρου και του δωρόσημου. Ενώ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αναγκαιότητα της διεύρυνσης χορήγησης των κλιμακίων καθώς η συνδρομή όλων των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ ήταν καταλυτική όσον αφορά στην επιτάχυνση της έκδοσης συντάξεων, κυρίως, των εκκρεμών.

Η  Υφυπουργός τόνισε ότι αναγνωρίζει την καθημερινή προσφορά τους για την υλοποίηση των κυβερνητικών πρωτοβουλιών ώστε να είναι ταχύτερη και επαρκέστερη  η εξυπηρέτηση  των πολιτών και τους ευχαρίστησε και τους συγχάρηκε για αυτό. Άκουσε, επίσης, με ενδιαφέρον και προσοχή, τα άλλα αιτήματά τους, δεσμεύθηκε να τα μεταφέρει στις αρμόδιες υπηρεσίες, υποστηρικτικά, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι για τα οικονομικά αιτήματα πάγια κυβερνητική θέση είναι η ικανοποίηση των αιτημάτων αν και εφόσον υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος.