ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος και αφορά όλη την κοινωνία

Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος και αφορά όλη την κοινωνία

Η Νέα Αριστερά Μαγνησίας βρέθηκε στο Στεφανοβίκειο στο Μπλόκο αγροτών Μαγνησίας και συναντήθηκε με τη συντονιστική επιτροπή της ομοσπονδίας. Συζήτησε για τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής που προκλήθηκαν έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου φθινόπωρου και έχουν οδηγήσει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στην ανεργία και την ανασφάλεια. Παράλληλα συζητήθηκε το υψηλό κόστος παραγωγής, η ακρίβεια του ρεύματος και του πετρελαίου καθώς επίσης και η σημασία της διεκδίκησης του αφορολόγητου στο πετρέλαιο. 

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία των αγροτών στο Μαξίμου δεν αντιμετωπίζουν σε καμία περίπτωση τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και δεν διασφαλίζουν την βιωσιμότητα της ελληνικής γεωργίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί με προσωρινά μπαλώματα να ρίξει στάχτη στα μάτια των αγροτών δίνοντας ένα τυράκι για να εκτονωθεί η κατάσταση, να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και να κρύψει τα πραγματικά προβλήματα κάτω από το χαλί. 

Η γενική συνέλευση της Πανελλαδικής Επιτροπής μπλόκων αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει τους αγρότες σε Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη (20/02/2024) στην Αθήνα.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των παραγωγών γης είναι δίκαιες γιατί εκφράζουν την αγωνία της επιβίωσης τους, γιατί δίνουν έναν αγώνα υπαρξιακό, γιατί οι διεκδικήσεις τους αφορούν όλη την ελληνική κοινωνία, το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας, τη διατροφική της επάρκεια, την οικονομική της βιωσιμότητα και τη δυνατότητα να έχουμε μια χώρα με ζωντανή και παραγωγική ύπαιθρο.

Η Νέα Αριστερά Μαγνησίας στέκεται στο πλευρό του αγροτικού κόσμου για να μην καταρρεύσει η πρωτογενής παραγωγή. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους και τις κινητοποιήσεις τους.