ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακυρώθηκε λόγω ομίχλης ο αποκλεισμός της παλιάς Εθνικής - Ζεσταίνονται για Αθήνα τα τρακτέρ

Ματαιώθηκε ο αποκλεισμός της παλιάς εθνικής οδού Βόλου - Λάρισας λόγω ομίχλης - Ο Σάκης Πρασσάς διέψευσε πως μετά την κάθοδο στην Αθήνα θα ακολουθήσει η αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων - Το μπλόκο επισκέφθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δ. Μάντζος
Ακυρώθηκε λόγω ομίχλης ο αποκλεισμός της παλιάς Εθνικής - Ζεσταίνονται για Αθήνα τα τρακτέρ

Από ertrews.gr

Η ομίχλη που επικρατεί σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ήταν η αιτία ματαίωσης της απόφασης που έλαβαν οι αγρότες, να προβούν το πρωί, σε αποκλεισμό της παλιάς εθνικής οδού, στο ύψος του μπλόκου Στεφανοβικείου.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, αγρότης από το Πήλιο, Θοδωρής Γεωργαδάκης, αποφασίστηκε να μην προχωρήσουν τελικά στον αποκλεισμό, προκειμένου να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα – ή ακόμη και κίνδυνος – στους οδηγούς λόγω της περιορισμένης ορατότητας.

“Ανεξάρτητα από το γεγονός αυτό, εμείς συνεχίζουμε τον συντονισμό ενόψει του μεγάλου συλλαλητηρίου την Τρίτη. Ο δρόμος για εμάς είναι ένας και θα υλοποιήσουμε την απόφαση που πήραμε στη Νίκαια. Ο αριθμός των αγροτικών μηχανημάτων (τρακτέρ) που θα μπουν στην Αθήνα είναι ήδη τριψήφιος, ενώ οι αγρότες που θα δώσουν το “παρών” αναμένεται να είναι χιλιάδες”, τόνισε ο κ. Γεωργαδάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αθανάσιος Πρασσάς, αγρότης από το Στεφανοβίκειο δήλωσε πως αύριο, Δευτέρα, αγρότες από τον Πλατύκαμπο θα έρθουν στο Στεφανοβίκειο, προκειμένου, όλοι μαζί, να κατευθυνθούν κομβόι προς τον κόμβο του Αλμυρού και από εκεί να συνεχίσουν για Λαμία, όπου θα συναντηθούν με τα τρακτέρ της Καρδίτσας. Θα υπάρξει μια διανυκτέρευση στο Κάστρο και το πρωί της Τρίτης 20/2 θα ξεκινήσουν για την Αθήνα ώστε στις 6 το απόγευμα να γίνει το συλλαλητήριο.

Ο κ. Πρασσάς διέψευσε πως την κάθοδο στην Αθήνα θα ακολουθήσει η αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους:

“Η κλιμάκωση θα συνεχιστεί και μετά το συλλαλητήριο της Τρίτης. Θα επιστρέψουμε πίσω και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να επιτύχουμε λύσεις στα προβλήματά μας, όπως τα έχουμε θέσει στην κυβέρνηση εδώ και μέρες”.

 

Μπλόκο Στεφανοβικείου: Τριπλάσιος ήδη ο αριθμός τρακτέρ που θα οδεύσουν για Αθήνα

Στο μπλόκο του Στεφανοβικείου ο Δ. Μάντζος

Το μπλόκο του Στεφανοβικείου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στον Βόλο για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ν.Ε. του κόμματος.

Ο κ. Μάντζος συζήτησε με τους αγρότες για αρκετή ώρα και αντάλλαξε απόψεις μαζί τους:

“Αν λέμε ότι βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν για όλο τον αγροτικό κόσμο, για τους αγρότες των Παρακάρλιων περιοχών, όπως εδώ, είμαστε υπό του μηδενός, πλημμυρισμένοι – βυθισμένοι κυριολεκτικά στο πρόβλημα της μεγάλης φυσικής καταστροφής. Κατά συνέπεια, έχει πολύ μεγάλη σημασία να γνωρίζουμε, εκτός από τα λοιπά μεγάλα προβλήματα, και το μεγάλο ζήτημα της αποκατάστασης της καταστροφής που συντελέστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης, με ακριβές χρονοδιάγραμμα. Είμαστε στο πλευρό τους, τα αιτήματά τους είναι δίκαια. Ο αγώνας γίνεται με έναν τρόπο πολύ ευαίσθητο και δίκαιο κοινωνικά, με σωστή κλιμάκωση και δεν διχάζει την ελληνική κοινωνία, δεν διαιρεί την χώρα. Απεναντίας, εμπνέει την κοινωνία να στέκεται στο πλευρό των αγροτών και των δίκαιων αιτημάτων τους” τόνισε ο κ. Μάντζος.