ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπλόκο Στεφανοβικείου: Απόφαση για παραμονή μέχρι να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό

Μπλόκο Στεφανοβικείου: Απόφαση για παραμονή μέχρι να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό

από το ertrnews.gr

Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνέλευση των αγροτών του μπλόκου του Στεφανοβικείου, όπου αποφασίστηκε παραμονή στο μπλόκο, κλιμάκωση της αντίδρασής τους, ζητώντας να συναντηθούν άμεσα με τον Πρωθυπουργό, αφού τα παρακάρλια χωριά έχουν ιδιαίτερες ανάγκες και ειδικά μέτρα, αφού τα πρόσθετα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν τους αφορούν, δεδομένου ότι δεν θα καλλιεργήσουν.

Ζητάνε να πραγματοποιηθεί άμεσα η αποστράγγιση των 180.000 στρεμμάτων που έχουν θαφτεί κάτω από το νερό, με τις καλλιέργειες να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και να είναι άγνωστο το πότε τελικά θα μπορέσουν να τα καλλιεργήσουν.

Δηλώνουν δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι, αφού πέντε (5) μήνες τώρα δεν έχουν πάρει απαντήσεις για το πώς θα συνεχίσουν την ζωή τους και για το πώς θα επιβιώσουν αφού δεν μπορούν πλέον να ζήσουν από τη γη που καλύφτηκε από νερό.

Παράλληλα, αντιπροσωπεία του μπλόκου του Στεφανοβικείου θα συμμετάσχει στην κοινή σύσκεψη όλων των μπλόκων που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι στη Λάρισα. θα μεταβούν με ειλημμένη την απόφαση τους για κάθοδο στην Αθήνα, εφόσον αυτό αποφασιστεί στην κοινή σύσκεψη και μάλιστα ήδη ετοιμάζονται να δρομολογήσουν λεωφορεία, για να διευκολύνουν την μετάβαση των αγροτών στην Αθήνα.

Ομόφωνα οι αγρότες του μπλόκου Στεφανοβικείου αποφάσισαν να παραμείνουν μέχρι να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό

Εντωμεταξύ αύριο θα πραγματοποιηθεί και συνέλευση των αγροτών του Πηλίου, προκειμένου και αυτοί με την σειρά τους να κάνουν γνωστή την θέση τους. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην Ζαγορά, στις 8 το βράδυ και ενώ θα είναι πλέον γνωστή η απόφαση της κοινής σύσκεψης των εκπροσώπων των μπλόκων της χώρας.

Ομόφωνα οι αγρότες του μπλόκου Στεφανοβικείου αποφάσισαν να παραμείνουν μέχρι να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό