ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αν δεν ικανοποιηθούν τα βασικά αιτήματα των αγροτών, θα μιλάμε για ερημοποίηση των χωριών

Αν δεν ικανοποιηθούν τα βασικά αιτήματα των αγροτών, θα μιλάμε για ερημοποίηση των χωριών

«Η κυβέρνηση έχει στριμωχτεί από τις κινητοποιήσεις των αγροτών, από τη μαζική συμμετοχή, το γεγονός ότι είναι στον δρόμο αυτή τη στιγμή νέα παιδιά που δεν έχουν ξαναβγεί στον δρόμο του αγώνα, μαθαίνουν, "μπαίνουν στο κουρμπέτι", γιατί πραγματικά η κατάσταση είναι χειρότερη κάθε χρόνο, φέτος είχαμε και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και πλέον είναι αγώνας επιβίωσης». Με αυτή τη διαπίστωση άνοιξε την παρέμβασή του ο Βασίλης Μεταξάς, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον «Real FM».

Είπε ότι η κυβέρνηση έχει απέναντί της ένα μαζικό μπλοκ δυνάμεων αγροτών με τη στήριξη και την αλληλεγγύη των εργαζομένων, γιατί «είτε στο ράφι είτε στο χωράφι, είναι ίδια η βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τις λαϊκές οικογένειες», αλλά έχει απέναντί της και κόσμο απελπισμένο που... δεν έχει «αύριο». «Αν δεν δοθούν λύσεις, αν δεν ικανοποιηθούν βασικά αιτήματα που βάζουν οι αγρότες και της Θεσσαλίας, μιλάμε για ερημοποίηση των χωριών», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσουν τον αγώνα για να πιέσουν περισσότερο την κυβέρνηση, πρόσθεσε. «Ή αυτό ή μετά θα φύγουν από τα χωριά τους, θα πρέπει να μεταναστεύσουν», είπε, επισημαίνοντας ότι «αυτά είναι τα αποτελέσματα της ΚΑΠ που ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα» και προσθέτοντας: «50 εκατ. στέλνουν στον Ζελένσκι για να συνεχιστεί ο πόλεμος του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία και δεν μπορούν να βρούνε κάποια χρήματα να δώσουν στους αγρότες για να μπορέσουν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους, να μπορέσουν να έχουν ένα μέλλον επιβίωσης;».

Με αφορμή το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για «το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα», είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να πετάξει από πάνω της κάποια βασικά χαρακτηριστικά τα οποία αποτυπώνονται στην καθημερινή πρακτική της. «Μόλις προχθές στην Κομοτηνή έστειλε τα ΜΑΤ στους φοιτητές, με καταστολή αντιμετώπισε τους αγώνες των αγροτών από την αρχή, δεν υπάρχει εργατική κινητοποίηση που δεν θα βγει παράνομη και καταχρηστική... Αυτά για μας είναι τα βασικά ζητήματα που αφορούν την καταστολή και το χτύπημα σε βασικά δημοκρατικά δικαιώματα από μεριάς της κυβέρνησης», τόνισε.

Μίλησε αναλυτικά για τις διαδικασίες που ακολουθούν οι αγρότες παίρνοντας τις αποφάσεις τους, με τις συνελεύσεις στα χωριά και στα μπλόκα, αναδεικνύοντας την ενότητα της κοινής τους θέσης ως αγρότες και τόνισε ότι το ΚΚΕ τους είπε «όποια μορφή πάλης επιλέξετε, εμείς θα σας στηρίξουμε και το κάναμε αυτό έμπρακτα».