ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εικόνες από την επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στο μπλόκο Στεφανοβικείου

"O αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος" τόνισε μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ
Εικόνες από την επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στο μπλόκο Στεφανοβικείου

Στο μπλόκο των βιοπαλαιστών αγροτών του Στεφανοβίκειου βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που συνεχίζει την περιοδεία του στα μπλόκα των αγροτών.

Τόνισε ότι ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος, το ΚΚΕ πιέζει για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. «Στο δρόμο γίνεται η πραγματική μάχη, εδώ ενώνεται ο λαός. Η κυβέρνηση είναι πιεσμένη από τους αγώνες σας» σημείωσε χαρακτηριστικά στις συνομιλίες του με τους συγκεντρωμένους αγρότες. 

Χαρακτήρισε «αέρα κοπανιστό» τα όσα λέει η κυβέρνηση για το πετρέλαιο και το ρεύμα, καλώντας να δοθεί τώρα αγροτικό αφορολόγητο πετρέλαιο και φτηνό ρεύμα με 7 ευρώ την κιλοβατώρα. Χρήματα έχουν και τα δίνουν σε εφοπλιστές, επιχειρηματικούς ομίλους και όχι στον λαό, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι επίσης χρήματα δίνονται για F-35 και φρεγάτες που δεν είναι για τις αμυντικές ανάγκες της χώρας μας. 

Υπογράμμισε ακόμα ότι χρειάζονται μέτρα για τα αντιπλημμυρικά έργα, να δοθούν αποζημιώσεις 100% και να «κρατούν μικρό καλάθι» για όσα ακούνε περί ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.

Ο Δ. Κουτσούμπας, σημείωσε ότι αντίπαλος των βιοπαλαιστών αγροτών είναι οι βιομήχανοι, οι έμποροι που τούς πουλάνε ακριβά τα εφόδια και  αγοράζουν φτηνά τα προϊόντα τους, τα οποία μετά ο λαός τα αγοράζει ακριβά στο ράφι. «Έχουν ευθύνη οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους στηρίζουν και στήριξαν την ΚΑΠ η οποία λειτουργεί υπέρ των τραπεζών και των μεσαζόντων.», επισήμανε.

Νωρίτερα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε βρεθεί στο μπλόκο του Αλμυρού, όπου μεταξύ άλλων επισήμανε «στηρίζουμε από την πρώτη μέρα τον αγώνα σας, η κυβέρνηση πρέπει να ικανοποιήσει τα αιτήματα σας. Μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε την ΚΑΠ που είναι καταστροφική για τους αγρότες» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έγινε δεκτός με θέρμη από τους αγρότες που συζήτησαν μαζί του τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν.