ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Agrotica το ΕΠΑΛ Βελεστίνου

Στην Agrotica το ΕΠΑΛ Βελεστίνου
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα περίπτερα της έκθεσης και να ενημερωθούν για τις τελευταίες σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα των γεωργικών μηχανημάτων, στον τομέα των γεωργικών εφοδίων αλλά και συνολικά στον πρωτογενή τομέα

Το ΕΠΑ.Λ και Πρότυπο ΕΠΑ.Λ Βελεστίνου, αναγνωρίζοντας τη σημασία και την αξία της βιωματικής μάθησης στην εκπαιδευτική διαδικασία, επιχειρεί διαρκώς τον εμπλουτισμό του διδακτικού έργου με δράσεις διδακτικών επισκέψεων.

Αυτή τη φορά, επιλέχθηκε μια διδακτική επίσκεψη στην έκθεση “Agrotica” στη Θεσσαλονίκη

Στην Agrotica oι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα περίπτερα της έκθεσης και να ενημερωθούν για τις τελευταίες σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα των γεωργικών μηχανημάτων, στον τομέα των γεωργικών εφοδίων (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, συστήματα άρδευσης κ.λπ.) αλλά και συνολικά στον πρωτογενή τομέα.

Οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους κατασκευαστές και τους προμηθευτές για διάφορα ζητήματα που αφορούν τη γεωργία αλλά και τις σύγχρονες τάσεις της στα συστήματα γεωργίας ακριβείας και πως αυτά θα επηρεάσουν τον πρωτογενή τομέα.

Οι μαθητές του τομέα Πληροφορικής ενημερώθηκαν σχετικά με την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και της ρομποτικής στον τομέα της γεωργίας, ήρθαν σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες και τη χρήση γεωργικών επίγειων ρομποτικών συστημάτων καθώς και γεωργικών drones.

Τους μαθητές συνόδευσαν, οι εκπαιδευτικοί, Μαρία Συκοπούλου, Αλεξάνδρα Παππά, Αφθονία Σαρακατσάνου, Αθανάσιος Κράβαρης και Πρόδρομος Σκενδερίδης.   

Ο Διευθυντής

Βάιος Λιαπόπουλος

ΠΕ82, MSc