ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συμβολικοί αποκλεισμοί

Κλιμακώνουν οι αγρότες, χωρίς να θέλουν να βάλουν «απέναντι» την κοινωνία
Συμβολικοί αποκλεισμοί

Της Βάσως Κυριαζή από τον Ταχυδρόμο

Οι αγρότες από χθες ξεκίνησαν τους συμβολικούς αποκλεισμούς στην εθνική οδό, με μέτρο όμως… και με σαφή πρόθεση να μην έρθουν «αντιμέτωποι» με την κοινωνία, αφού αυτό που κυρίως τους ενδιαφέρει είναι να γίνει αποδεκτό το αίτημά τους να συναντηθούν με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για να ανοίξουν τη βεντάλια όλων των ζητημάτων που τους αφορούν και «καίνε» τον πρωτογενή τομέα. 

Στο πλαίσιο αυτό χθες οι αποκλεισμοί ξεκίνησαν στις 3 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα σταδιακά σε όλο το εύρος των αγροτικών μπλόκων ταυτόχρονα.

Στα όρια του νομού Μαγνησίας στο μπλόκο του Αλμυρού οι αγρότες «έκλεισαν» τον δρόμο για περίπου μισή ώρα. Ήταν ωστόσο αρκετή για να δημιουργηθούν ουρές από ΙΧ. Σε συνεννόηση με την αστυνομία η κυκλοφορία διοχετεύθηκε από παρακαμπτήριους, δίχως να δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα.

Αρχικά οι αγρότες προσπάθησαν να ανέβουν με τα τρακτέρ τους στην ΠΑΘΕ αλλά τους έγινε «μπλόκο» από την Αστυνομία, που τοποθέτησε κάθετα αυτοκίνητα, ώστε να είναι αδύνατη η διέλευση των αγροτικών οχημάτων.

Στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκαν και μέλη των οικογενειών τους, θέλοντας να καταδείξουν ότι «τα προβλήματα των παραγωγών είναι κοινά για τους ίδιους και τις οικογένειές τους που παλεύουν να επιβιώσουν σε ένα δύσκολο περιβάλλον», όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χρ. Πάντζιος.

Το μπλόκο του Στεφανοβικείου έχοντας λάβει από χθες ομόφωνη απόφαση για κλείσιμο, επέλεξε ο συμβολικός αποκλεισμός να γίνει λίγο μετά την έξοδο του χωριού στον δρόμο για το Μεγάλο Μοναστήρι. Από τις 5 το απόγευμα και για μισή ώρα, στο συγκεκριμένο σημείο η παλιά εθνική οδό ήταν αποκλεισμένη και η κυκλοφορία γινόταν από παρακαμπτήριους.

Στην παλιά εθνική οδό Βόλου- Λάρισας οι αγρότες του μπλόκου Στεφανοβικείου έκλεισαν τον δρόμο για μισή ώρα στις 5 το απόγευμα, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα
 

Τόσο στον Αλμυρό όσο και στο Στεφανοβίκειο αναφορικά με τη σημερινή μέρα οι αποφάσεις για νέο αποκλεισμό θα ληφθούν νωρίς το πρωί.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ