ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Μαραβέγιας: Δεσμεύομαι να είμαι εντολοδόχος δικός σας και όχι συμφερόντων

"Επιβλητική σε όγκο η συγκέντρωση στο κέντρο του Βόλου – Συγκλονιστικός ο Μαραβέγιας συγκίνησε τα πλήθη", αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση από τον υποψηφίο βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μαραβέγια
Κ. Μαραβέγιας: Δεσμεύομαι να είμαι εντολοδόχος δικός σας και όχι συμφερόντων

 Αναλυτικά:

"Η Νέα Δημοκρατία είναι πλέον πανέτοιμη να βάλει την υπογραφή της στη Συμφωνία Αλήθειας που περιέγραψε ο Κυριάκος  Μητσοτάκης  λίγο μετά την εκλογή του", ήταν το ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας κατά την κεντρική προεκλογική ομιλία του, το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο του Βόλου. "Για όλους εσάς, επιθυμώ να γίνω ο άνθρωπος στις πλάτες του οποίου μπορείτε να εναποθέσετε τις ελπίδες σας για ένα καλύτερο αύριο", είπε και δεσμεύτηκε να είναι εντολοδόχος των πολιτών και όχι συμφερόντων, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Πλήθος Βολιωτών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κ. Μαραβέγια και έδωσε το "παρών" στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το εκλογικό του κέντρο, στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Τοπάλη. Στελέχη του κόμματος και απλοί ψηφοφόροι της Ν.Δ. παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία που είχε έντονα ανθρώπινο χαρακτήρα, με προσωπικές αναφορές και στοιχεία εξομολόγησης.

"Δεν θέλω να με εκλέξετε ως διαχειριστή πολιτικών εκκρεμοτήτων. Αυτό που επιθυμώ είναι να αλλάξω τις πολιτικές συντεταγμένες. Να δείξω ότι είμαι ένας νέος άνθρωπος που ανδρώθηκε μέσα στην κοινωνία και άντεξε στις προκλήσεις", τόνισε ο κ. Μαραβέγιας απευθυνόμενος στο πυκνό ακροατήριο.

Πριν την ομιλία, αίσθηση προκάλεσε το βίντεο με το μήνυμα του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ο οποίος έστειλε τις ευχές του από την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. "Χαίρομαι για την πορεία σου, χαίρομαι που σε έχω γνωρίσει, είσαι ένας αξιόλογος συνάδελφος, με χαμόγελο και αισιοδοξία. Ξέρω ότι το έργο σου θα είναι ανθρώπινο, ενωτικό, με αποτελεσματικότητα. Σου εύχομαι να μπορέσεις να κάνεις πραγματικότητα τον σκοπό για τον οποίο θα βρεθείς στη Βουλή της 8ης Ιουλίου. Σ’ ευχαριστώ για τη γνωριμία και τις συνεργασίες μας. Να είσαι καλά, καλά αποτελέσματα και καλή αρχή", ήταν τα θερμά λόγια του κ. Κυμπουρόπουλου προς τον υποψήφιο βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ.

"Το Μητρώο Στελεχών η περήφανη πολιτική μου σημαία"

Ο κ. Μαραβέγιας μίλησε για τους λόγους και τις συνθήκες που οδήγησαν στην απόφασή του να ασχοληθεί με την πολιτική, αφού προηγουμένως είχε εξηγήσει ότι μετά τις σπουδές του επέλεξε ενσυνείδητα να βρεθεί ξανά στη Μαγνησία, ώστε να υπηρετήσει τους συμπολίτες του και να δημιουργήσει εδώ την οικογένεια του, αρνούμενος πολύ δελεαστικές προτάσεις για καριέρα στο εξωτερικό. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μητρώο στελεχών που δημιούργησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από τρία χρόνια περίπου, λέγοντας ότι του έδωσε την ώθηση και επιτάχυνε τον πολιτικό του βηματισμό. "Το Μητρώο πολιτικών στελεχών, αποτελεί την περήφανη πολιτική μου σημαία", τόνισε χαρακτηριστικά.

"Δεν υπήρξα δημιούργημα κομματικών μηχανισμών, ούτε ήμουν εκλεκτός κλειστών ομάδων εξουσίας και απείχα, ενσυνείδητα βέβαια, από διασυνδέσεις, φατρίες, κομματάρχες και εσωκομματική διαπλοκή. Τίποτα από όλα αυτά δεν μπόρεσε να με αγγίξει. Προέρχομαι από την κοινωνία και σε αυτή μόνο λογοδοτώ", υπογράμμισε ο κ. Μαραβέγιας και χειροκροτήθηκε με θέρμη από τους συγκεντρωμένους.

Τρεις δεσμεύσεις

Συνεχίζοντας δήλωσε ότι νιώθει έτοιμος, πλήρης και ώριμος να δημιουργήσει επιτέλους στη Μαγνησία τις συνθήκες που θα δώσουν στους πολίτες εργασία, ανάπτυξη και ασφαλή πρόοδο και στα παιδιά προοπτική και ελπίδα. Στέκομαι ενώπιών σας, γιατί με τη δύναμη της γνώσης που απέκτησα από την καθημερινή πάλη αλλά και με τη ζωντάνια της ηλικίας μου μπορώ να σας εγγυηθώ τρία πράγματα", είπε.  Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κ. Μαραβέγιας είναι 1) να μη συμβιβαστεί με τα προβλήματα αλλά να τα αντιμετωπίσει, 2) να είναι εντολοδόχος των πολιτών και όχι συμφερόντων που δεν επιτρέπουν στον τόπο του να ανασάνει, 3) η Μαγνησία, όσο ο ίδιος θα εκπροσωπεί τους ανθρώπους της, δεν θα αρκείται σε ψίχουλα, αλλά θα απαιτεί και θα κερδίζει ολοκληρωμένες λύσεις για τα ζητήματα που τη βασανίζουν.

Κάνοντας παραλληλισμό των πολιτικών του επιδιώξεων με την επιστημονική του ιδιότητα ως χειρουργός, σημείωσε ότι έχει συνηθίσει να είναι πρακτικός, να μην αναλώνει την ενέργειά του σε θεωρίες και θεωρητικές προσεγγίσεις, αλλά να αναζητά κάθε φορά τον πυρήνα του προβλήματος και να προσπαθεί να βρει τη λύση. "Αυτή η διαδικασία είναι, αν το σκεφτεί κανείς, μια επέμβαση που αλλάζει την ιστορία των γεγονότων. Αυτό εκπαιδεύτηκα να κάνω: Επεμβάσεις στην ιατρική, ιατρικές επεμβάσεις που αλλάζουν τη φυσική πορεία των ασθενειών. Είμαι διατεθειμένος να μεταφέρω την ικανότητά μου για λεπτούς χειρισμούς, με σεβασμό προς ό,τι υγιές έχει υπάρξει μέχρι τώρα στην κοινωνία  μας, αφαιρώντας τις όποιες παθογένειες", τόνισε. 

Ο συμβολισμός της βραδιάς

Μιλώντας από το κέντρο της εξέδρας προς το συγκεντρωμένο πλήθος ο κ. Μαραβέγιας εξήγησε τον συμβολισμό που επιδίωξε να προσδώσει στην βραδιά. "Τοποθέτησα τον εαυτό μου στο κέντρο και εσάς να έρχεστε κοντά μου από τα 4, κυριολεκτικά, σημεία του ορίζοντα. Τόσο στη διαδρομή μου ως πολίτης όσο και στην πορεία μου ως πολιτικός είχα την ευτυχία να συγκλίνουν επάνω μου άνθρωποι που ξεκινούν από διαφορετική οικονομική, κοινωνική, επαγγελματική ακόμα και πολιτική αφετηρία. Επιθυμώ για όλους αυτούς τους ανθρώπους, για όλους εσάς να γίνω το κέντρο. Το σημείο συνάντησης, ο κοινός τόπος. ο άνθρωπος στις πλάτες του οποίου μπορείτε να εναποθέσετε τις ελπίδες σας για ένα καλύτερο αύριο", είπε.

Ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε  ότι στη ζωή του είχε ως ερείσματα μόνον ανθρώπους και ποτέ χρήματα και ηχηρά ονόματα, και η μόνη του δύναμη είναι ότι δεν διέψευσε ποτέ κανέναν από όσους στήριξαν επάνω του και την παραμικρή έστω ελπίδα. "Δεν λειτούργησα στα εύκολα, αλλά αγωνίστηκα για τα δύσκολα εγχειρήματα. Και τώρα στέκομαι ενώπιόν σας, εγώ που δεν είμαι πορφυρογέννητος, ούτε κατάγομαι από πολιτικά τζάκια και σας λέω ευθέως: δώστε μου τη δύναμη να εφαρμόσω όσα πρεσβεύω από την αρχή της ζωής μου καθώς και την ισχύ να τα κάνω πράξη", είπε υπό τα θερμά χειροκροτήματα των Βολιωτών.

Κλείνοντας εγγυήθηκε ότι δεν θα αλλάξει, ούτε θα συμβιβαστεί, διότι βαθιά του πεποίθηση είναι ότι ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος. "Και αν όλα αυτά σας φαίνονται αδύνατα, ενώστε μαζί μου τις δυνάμεις σας για να πετύχουμε αυτό που τώρα φαντάζει αδύνατο, ώστε να μη χρειαστεί να βρεθούμε αύριο μπροστά σε αυτό που θα είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ", κατέληξε.