ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συμμαχίες, αντιμαχίες και "ανασκολοπισμοί" στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Του Απόστολου Παπαϊωάννου - Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ρήγα Φεραίου, πρ. δημοτικού συμβούλου
Συμμαχίες, αντιμαχίες και "ανασκολοπισμοί" στον Δήμο Ρήγα Φεραίου
Παρακολουθήσαμε το 1ο Δ.Σ. της νέας, παλιάς κοπής Δημοτικής Αρχής του Ρήγα Φεραίου, προεδρεύοντος του πρώην Επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης, νυν οφικιάλιος ,(πως ανακυκλώνονται ενίοτε οι ηθικές (!)... μας έδωσε κι εμάς ΕΝΑ λεπτό για τοποθέτηση μην καταχραστούμε τον πολύτιμο χρόνο της διαδικασίας του, ευχαριστούμε πρόεδρε (!, ο δε Δήμαρχος προεξάρχων στα πάντα και δια πάντα σε ρυθμό "pass" (από δω βγαίνει κι ο πασάς και το φουλ pass), κι όλα τα σφάζω, στην έπαρση και στο… ξινόχορτο.
 
Σπουδαίο σχολειό η εξουσία κι η αρχή "… άντρα δείκνυσι" καθώς και το "μεταπτυχιακό πολιτικής", σε μπάζει γερά στα ΑΕΙ (Ανώτατα Εξουσιατικά ιδρύματα) σου φτιάχνει image , προφίλ κι ανφάς, αρκεί να ακολουθάς της εξουσίας τα σκολειά… περιοδεύοντας μάλιστα τα Υπουργεία, όπως είπε, από χαράματα,γιατί έτσι γίνονται οι δουλειές στα γκισέ της κυβέρνησης , "ιδιαίτερα" για το Δήμο μας…!
 
Τάδε έφη Δήμαρχος κ. Νασίκας!
 
Κι οι άλλοι Δήμοι αναρωτηθήκαμε,λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο;
 
Ναι πανάθεμα το φιλότιμό μου, ζήτησε και συναίνεση ο Δήμαρχος γεμάτος οίστρο, (ιδιάζόντως) , μέχρι το 2028 και τότε, ξαναβγάζουμε τα ``σπαθιά`` μας. Απαίτησε δε, και τέρμα τα παράπονα, τέρμα κι οι καημοί, οι αναρτήσεις στα ΜΚΔ, λέγεμε ΦΒ, ενώ τον ίδιο,τον απολαμβάνουμε φιγουρίνι, καθημερινά σε διάφορες φάσεις και θέσεις, μόνο οδηγό σε απορριμματοφόρο δεν τον είδαμε ακόμη!
 
Είπαμε σπουδαίο σχολειό η εξουσία αρκεί κανείς, να ψωνίζει μα να μην ψωνίζεται.
 
Δεν τον τσάκισε ούτε φωτιά, ούτε νερό (άλλους τσάκισε), ούτε κι η λιμνοθάλασσα Κάρλα, «Πίσω Γιάννη τα καράβια», πόσο δε μάλλον η αντιπολίτευση που πριν ήταν συμπολίτευση! Α ούτε και τα προβλήματα, που στο ΔΣ του Δήμου Ρ Φεραίου γίνονται αόρατα, κι ως δια μαγείας… λυμένα, μόνο τα σκυλιά δεμένα… μαντρωμένα ( ωιμέ!)… κι ο Δήμος Παραδεισένιος…!
 
Μπόλικα και τα λεφτά του Δήμου για έργα "…και ημέρες" και ακόμη πιο "ζάπλουτο" το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα , μην κοιτάς που δέκα χρόνια τώρα, "εγώ δεν είμαι εγώ, εγώ ‘μαι κάποιος άλλος",μάλλον βοήθησαν κι οι αλλαγμένοι φρέσκοι νόμοι, που μας χορήγησαν εφτά Αντιδημαρχαίους με ή χωρίς αντιμισθίες , (ωραίες οι χορηγίες …ποιος μας πιάνει !) . Από σκουπίδια μέχρι κοιμητήρια, από Τεχνικά Προγράμματα μέχρι οικονομικά σχέδια , όλα εν τέλει στο εντέλλεσθε,… αν, παρ επιπτόντως αναρωτηθήκατε γιατί δέκα χρόνια τώρα πηγαίναμε σαν τα καβούρια , απλά σημειώστε , μας …έλειπαν οι Αντιδήμαρχοι ,που… φρεσκότατοι πια , θα βγάλουν λαγό από το καπέλο και θα κάνουν τώρα ότι δεν έκαναν ως τα τώρα. Το καπιταλ(η)στικό γκουβέρνο συστήνει υποστατικά για θαύματα. Ναι μα τη δυσπιστία μου, σκληρή κι ωμή η πραγματικότητα!
 
Τηλεμετρίες, να τηλεμετράμε τη φτώχεια μας και τις ‘’μέρα παρά μέρα’’ διακοπές νερού, … Αθλητικό κέντρο στο Στεφανοβίκειο (δεν ξέρω αν οι κερκίδες του τελικά , έγιναν …πτυσσόμενες και οι φωλιές απ τα λελέκια πλεχτές, αλλά, στο Μπάσκετ του Ριζομύλου έγιναν οι πολυθρόνες …κόκκινες ) δώρο του Φιλόδημου,μας έπιασε στον ύπνο, μιας και τέτοιο πρόγραμμα δεν είχαμε…στο πρόγραμμα μας , είχαμε όμως Κλειστό Βελεστίνου που αναβάλλεται επί του παρόντος και επ’ αόριστο , τζάμπα το οικόπεδο .
 
Πάντως … του Στεφανοβικείου θα ήταν ακόμη πιο ωραίο , να βρίσκαμε και …προπονητές μη καταλήξει σαν το Σκοπευτήριο Ριζομύλου!
 
Αποχετευτικό ομβρίων Ριζομύλου. Ουφ…‘’ζήτω μας κι εμάς’’! Το μοναδικό έργο στον οικισμό, χρόνια τώρα ,κι ας ψάχνουν ακόμα οι μηχανικοί πως θα στείλουν τα νερά με, κόντρα χάντακα για τη λιμνοθάλασσα Κάρλα ή για τα ...μαντριά των συμπολιτών . Τι φράγματα, τι περιφράγματα, τι ρέματα και ποτάμια, τι κοίτες αχαμνές ,αλλά ‘’όλοι μαζί’’, κάτι θα βρεθεί, υπάρχουν λύσεις και υποσχέσεις για τα πάντα , με τους νερουλάδες του νέου Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, βάλε και τους Ολλανδούς του Περιφερειάρχη , σε ένα δυο χρόνια θα αδειάσουν τη λίμνη (!) … και θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα . Παραμυθιασμένος ο Δήμος Ρ Φεραίου.
 
Σιγά μη μας κάμψει το μηνιάτικο εισόδημα 6/10 οικογενειών που επαρκεί μόνο για 19 μέρες , το 1 στα 5(21,7%) των νοικοκυριών με ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο ,το(9,6%) ληξιπρόθεσμες στις τράπεζες ή τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων που βρίσκονται στο δρόμο . Εμείς απτόητοι χαρατσώσαμε πάλι με Δημοτικά τέλη και φόρους τους ‘’πλούσιους’’ συμπολίτες μας . Νικάμε συμπολίτες μουουοου!
 
Εν κατακλείδι , αν δε βάλεις μπροστά τις ανάγκες του λαού, τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, των μικροεπαγγελματιών, των συνταξιούχων ,της νεολαίας. Τη ζωή των παιδιών και την ασφάλειά τους, τα εργασιακά δικαιώματα , την Υγεία την Παιδεία και την Πρόνοια όλου του λαού. Αν δε στοχεύσεις στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά στην περιοχή μας, ώστε να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή η περιουσία, αν δεν παλέψεις να δοθούν άμεσα στο 100% οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους και πλημμυροπαθείς να ξανασταθούν στα πόδια τους, αν, αν,… τότε είσαι Δήμος Ρ Φεραίου.
 
Επί του παρόντος … Παρακολουθήσαμε το 1ο ΔΣ του Δήμου Ρ Φεραίου ,το κάτι σαν αυθάδικη παρωδία ,… θα είμαστε πάντα εκεί ,εκ του συστάδην ,ως πολίτες μιας και η παράταξη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν έχει έδρα, κι αν έχασε μια μάχη, συνεχίζει τον αγώνα !