ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκθεση ψηφιδωτών έργων Ευάγγελου Ντόντου

Έκθεση ψηφιδωτών έργων Ευάγγελου Ντόντου

Ο συμπατριώτης μας Ευάγγελος Γ. Ντόντος τις καλλιτεχνικές του ευαισθησίες τις εκφράζει στα φορητά ψηφιδωτά του έργα, που εδώ και χρόνια δημιουργεί.

Αυτά τα έργα του, περί τα πενήντα, προγραμματίζεται να εκτεθούν στο ΚΑΠΗ στο Πεζόδρομο κατά το χρονικό διάστημα 21-26 Μαρτίου 2024, σε εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και την Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα.

Τα θέματα της ψηφιδογραφίας του είναι από την φύση, την ιστορία και την παράδοση και φυσικά σε αυτές τις δημιουργίες του δεν λείπει ο Ρήγας και το Βελεστίνο.

Ο Ευάγγελος Γ. Ντόντος έχει αρχίσει να ασχολείται ερασιτεχνικά με την ψηφιδογραφία σε φορητά  πλαίσια  εδώ και μια δεκαετία. Παρακολούθησε μαθήματα ψηφιδογραφίας στο Πολιτιστικό του Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής, ικανοποιώντας έτσι την κλίση του από τα νεανικά του χρόνια στην ζωγραφική. Τον τελευταίο καιρό αφιερώνει περισσότερο χρόνο για την δημιουργία των θεμάτων του. Η συνεχής ενασχόλησή του με τις ψηφίδες τελειοποιεί τις εικόνες  που δημιουργεί. Η σωστή τοποθέτηση των χρωματιστών ψηφίδων δίνει το  αποτέλεσμα, που ικανοποιεί το μάτι του παρατηρητή.

Ως τέχνη της υπομονής έχει χαρακτηριστεί η ψηφιδογραφία. Η διαλογή των μικρών χρωματιστών  ψηφίδων και η κατάλληλη  τοποθέτησή τους δημιουργεί το αρμονικό αποτέλεσμα. Οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που αναδεικνύουν το έργο καλλιτεχνικά.

Ο Βαγγέλης Γ. Ντόντος είχε σπουδάσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και αργότερα εργάστηκε ως στέλεχος σε φαρμακευτική εταιρεία και με την σύζυγό του, Αγγελική, έχουν δυο αξιόλογα παιδιά. Είναι ιδρυτικό μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα και μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της έχοντας τη θέση του ταμία.