ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συναντήσεις με φορείς και παρούσα στην περιοδεία Μητσοτάκη η Ζ. Αναγνώστου

Η ενημέρωση από την υποψήφια βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Ζαφειρούλα Αναγνώστου
Συναντήσεις με φορείς και παρούσα στην περιοδεία Μητσοτάκη η Ζ. Αναγνώστου

Την Τρίτη (2/7) η υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας Ζαφειρούλα Αναγνώστου επισκέφθηκε την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας στο Βόλο όπου συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις, η ανάγκη μετεγκατάστασης της υπηρεσίας λόγω παλαιότητας κτιρίου (από το 1975) και η ανάγκη στελέχωσης της υπηρεσίας με ανθρώπινο δυναμικό. 

Επισημάνθηκε η ανάγκη αναβάθμισης και προβολής του τουριστικού προιόντος της Μαγνησίας μέσα από δράσεις στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν οι δήμοι του νομού Μαγνησίας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο προιστάμενος της ΠΥΤ Θεσσαλίας  Δημήτρης Τριανταφύλλου, ο προϊστάμενος τμήματος επιθεωρήσεων, ελέγχου και τουριστικής ανάπτυξης της ΠΥΤ Θεσσαλίας Νικόλαος Σαρούκος και ο τμηματάρχης της ΠΥΤ Θεσσαλίας Ιωάννης Τσιμπερίδης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της REMAX DOMI Ιωάννη Καραγιάννη  και τον εμπορικό διευθυντή της REMAX DOMI Γιώργο Σουβλή στα γραφεία της REMAX DOMI στο Βόλο. Αναφέρθηκε η ανάγκη καθιέρωσης ειδικών κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων, η αναστολή για μια τριετία  του φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΝΔ.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου όπου συναντήθηκε με πυροσβέστες και αξιωματικούς. Αναφέρθηκε η ανάγκη μετεγκατάστασης του κτιρίου σε χώρο όπου να διατίθενται αντλίες καυσίμων, δεξαμενές καυσιμών και στέγαστρο για τα πυροσβεστικά οχήματα. Επισημάνθηκε  το ΠΔ 93/2014  και συγκεκριμένα το άρθρο 1 "οι μετακινήσεις του πυροσβεστικού προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος από Πυροσβεστικά Κλιμάκια προς τις Υπηρεσίες διοικητικής υπαγωγής τους και αντιστρόφως καθώς και οι μετακινήσεις μεταξύ των Πυροσβεστικών Κλιμακίων που υπάγονται διοικητικά στην ίδια Υπηρεσία, δε θεωρούνται αποσπάσεις και ενεργούνται αζημίως για το Δημόσιο...". Εν ολιγοις, δε θεωρείται μετάθεση αλλά μετακίνηση η μετακίνηση του πυροσβεστικού προσωπικού προς τα  Πυροσβεστικά Κλιμάκια από την Υπηρεσία διοικητικής υπαγωγής τους για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών  στις Βόρειες Σποράδες κάτι το οποίο δεν ισχύε πριν το Προεδρικό Διάταγμα 93/2014. Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 2 του ΠΔ 93/2014 "…θεωρούνται  ότι ευρίσκονται στην ίδια πόλη η Π.Υ Βόλου με την Π.Υ /Π.Α Αγχιάλου.." και κατά συνέπεια χάνονται οργανικές θέσεις.

Τέλος, η υποψήφια Βουλευτής Ζαφειρούλα Αναγνώστου παρευρέθη στην περιοδεία του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βόλο όπου χαιρέτησε τον Πρόεδρο και τον ευχαρίστησε προσωπικά για άλλη μια φορά για την τιμή να είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τη Μαγνησία.

Όλοι μαζί για τη Μαγνησία, για τη νέα γενιά , για τη γενιά των παιδιών μας!