ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου

Πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου

35 χρόνια ιστορίας γιόρτασε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στο "Ράντζο" στο Φυτόκο με την κοπή της πίτας του, σε μια εκδήλωση που απέσπασε τα εύσημα, ενώ στο κέντρο υπήρξε το αδιαχώρητο από το πλήθος των παρευρισκομένων και των επισήμων.

Τα μέλη του ΣΔΥΒ, οι οικογένειές τους και οι φίλοι του συλλόγου έδωσαν το παρόν.  Από τον Δήμο Βόλου παρευρέθηκε ο κ. Απόστολος Ζαρκάδας Βεργής. Από το Επιμελητήριο Μαγνησίας ο πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης. Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Χαυτούρας, δρομέας – μέλος του ΣΔΥΒ τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Ηλιόπουλο. Οι Άσπρες Πεταλούδες που θα ενισχυθούν από τον 8ο Ημιμαραθώνιο Βόλου, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο κ. Βασίλειο Μπακαλιάνο. Ο περιφερειάρχης ΔΕΗ Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Σιαφάς που είναι και δρομέας – μέλος του ΣΔΥΒ. Από τη Pharmnet (χορηγός του συλλόγου), η κα Φωτεινή Μπαλδιμτσή και ο κ. Δημήτρης Παπαρούνας. Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το έργο που επιτελεί ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, το οποίο κάθε χρόνο αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μέλη του ΣΔΥΒ που μένουν σε άλλες πόλεις, ακόμη και από το Αμύνταιο Φλώρινας από όπου ήρθε ο Γιάννης Ζήσης.



Την εκδήλωση παρουσίασε και προλόγισε ο Απόστολος Κουτσουμπές. Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Κώστας Παλάντζας, που ευχαρίστησε τα μέλη που ήρθαν, και αναφέρθηκε σε όσα έγιναν στο 2023 με αποκορύφωμα τον 7ο Ημιμαραθώνιο Βόλου, την ενίσχυση της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, την αποστολή με 193 δρομείς στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, τη συμμετοχή σε 303 αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό, τις αλλεπάλληλες εκδηλώσεις και δράσεις. Αναφέρθηκε στους στόχους του νέου έτους, και βέβαια για τον 8ο Ημιμαραθώνιο που θα ενισχύσει τις Άσπρες Πεταλούδες.

Ακολούθησαν οι συμβολικές – ενδεικτικές βραβεύσεις, που έγιναν σε 25 δρομείς του ΣΔΥΒ, είτε για τις διακρίσεις τους μέσα στο έτος, είτε για τη διαχρονική προσφορά τους στον σύλλογο, στον αθλητισμό και στην πόλη μας, ανεξαρτήτως των επιδόσεών τους. Κατά σειρά οι βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν ως εξής, με την παρακάτω προσφώνηση :

«Λίγοι είναι οι δρομείς από όλο τον κόσμο που πετυχαίνουν να γίνουν κάθε χρόνο Σπαρταθλητές. Όταν ανάμεσά τους είναι και αθλητές του ΣΔΥΒ, αποτελεί μεγάλη τιμή για τον σύλλογο. Συγχαρητήρια στη Μάρθα Ξηροφώτου, 2η καλύτερη μάλιστα Ελληνίδα Σπαρταθλήτρια όλων των εποχών, και στον Κώστα Αγλαΐνη για τον άθλο τους.

Κάθε χρόνο θα βραβεύουμε τους γρηγορότερους και τις γρηγορότερες μαραθωνοδρόμους μας του έτους, ανεξάρτητα από το αν έχουν τιμηθεί ξανά πρόσφατα. Καλούμε να έρθουν ο Κώστας Σκοτίδης, ο Γιώργος Δαφνής, ο Μίλτος Καραπιπέρης, η Βάνα Σπύρου.



Ο Χαράλαμπος Δοδοντζίδης τερμάτισε τον 11ο Ολύμπιο Δρόμο Αρχαία Νεμέα – Αρχαία Ολυμπία 180χλμ. Ο Ηλίας Νόλης, το πλήρες Ironman του Αμβούργου σε εντυπωσιακό μάλιστα χρόνο. 185χλμ σε 24 ώρες έτρεξε ο Θάνος Γουλομήτρος στο Serres Circuit Run. Τον Βυζαντινό Αγώνα 50χλμ τερμάτισε η Εύα Δαφνή. Πανελλήνιο ρεκόρ με την Εθνική Ομάδα Στίβου Βετεράνων και 4 βαλκανικά μετάλλια κέρδισε ο Στράτος Συμεωνίδης στη Σμύρνη, ενώ αναδείχθηκε δις πανελληνιονίκης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου στην Αλεξανδρούπολη. Στο αντίθετο ηλικιακό άκρο, νικητής στον Θεοφίλειο Ορεινό Αγώνα 2,2χλμ, και 2ος στον Καραμάνειο Δρόμο Δράκειας τερμάτισε ο 14χρονος Βασίλης Κουσκουρίδας. Παρακαλούμε τους αθλητές μας να έρθουν για να βραβευθούν, τιμής ένεκεν από τον Νίκο Μόσιο που πέτυχε στον Μαραθώνιο Βερολίνου εντυπωσιακό χρόνο για την κατηγορία άνω των 60 ετών, 3 ώρες και 11 λεπτά.

Αλλεπάλληλες είναι οι συμμετοχές τους κάθε χρόνο, των δρομέων μας που τιμούν τον ΣΔΥΒ. Στο πρόσωπο όλων, ενδεικτικά, φέτος θα τιμήσουμε την Ηρώ Καρασμάνογλου, την Χρυσούλα Σακαβάρα, τον Στέφανο Μουρογιάννη, τον Αμβρόσιο Δημητριάδη, τον Πέτρο Γεωργούλα, τονΗλία Σαρρηγιάννη, τον Παντελή Ζήση, τον Γιάννη Αντωνίου (μέλος του προηγούμενου ΔΣ), τον Γιάννη Μυλωνά, τον Νικολό Βογιαζίδη που τόσο βοηθά μάλιστα κάθε χρόνο στα διαδικαστικά για την αποστολή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ από όλη την Ελλάδα απέσπασε η Λαμπρινή Δανιηλίδου, αθλήτρια του Συλλόγου μας Δρομέων Υγείας Βόλου, γυμνάστρια, και ναυαγοσώστρια της Life Guard Volos, η οποία διέγνωσε την κρισιμότητα του περιστατικού το οποίο συνέβη στην επιχείρηση όπου εργαζόταν στη Θάσο, συμβάλλοντας να σωθεί ένα κοριτσάκι μόλις 15 μηνών που κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του μετά από εισρόφηση. Τιμούμε σήμερα την αθλήτρια μας.

Θα κλείσουμε τις απονομές με τον Μελέτη Γιούργα που επέδειξε Δύναμη Ψυχής μετά το πολύ σοβαρό ατύχημα που υπέστη κατά την προπόνηση του στον δρόμο Βόλου – Αγριάς, όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Ο Μελέτης είναι κοντά μας, του ευχόμαστε πιο δυνατός από ποτέ.»

Κατόπιν έγινε η απονομή έκπληξη που επιφυλάχθηκε στον πρόεδρο του ΣΔΥΒ Κώστα Παλάντζα.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας την οποία προσέφερε το Γλυκό Μακρής – Βελεστίνο που ο ΣΔΥΒ ευχαριστεί πολύ, όπως επίσης ευχαριστεί τον Στάθη Καραδημητρίου για το φωτογραφικό υλικό. Δύο τυχεροί βρήκαν το φλουρί που αντιστοιχεί στη δωρεάν συμμετοχή και αποστολή (εγγραφή, λεωφορείο, ξενοδοχείο) στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, προσφορά του ΣΔΥΒ. Αυτοί είναι οι Ευαγγελία Παπαχρήστου, Κωνσταντίνος Κουτσουμπές.

Αρκετά μέλη κέρδισαν από την κλήρωση τα δώρα των χορηγών που προσέφεραν οι :

– Nice Day by Ηρώ Καρασμάνογλου, Ιωλκού 17 Βόλος
– κόσμημα Alexandridis Βόλος
– Γλυκό Μακρής, Βελεστίνο
– κατάστημα Aspirina
– Tech Root, Δημητριάδος 156, Βόλος
– Κομμωτήριο Haircraft, Βόλος
– οπτικά Προφαντής (2 δώρα – έκπτωση 25%)

Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν στη συνέχεια με τη ζωντανή μουσική, και έδωσαν ραντεβού όχι μόνο στην αγωνιστική δράση του κάθε Σαββατοκύριακου, αλλά και για την καθημερινή οργάνωση που χρειάζονται όσα προγραμματίζονται στο επόμενο διάστημα από τον ΣΔΥΒ.