ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλιμάκιο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στην αγορά του Βόλου - "Πρωταθλητές Ευρώπης στην ακρίβεια"

Κλιμάκιο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στην αγορά του Βόλου - "Πρωταθλητές Ευρώπης στην ακρίβεια"

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας πραγματοποίησε κλιμάκιο στην αγορά του Βόλου την Πέμπτη 18-1-2024. Το κλιμάκιο αποτελούμενο από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, της Τοπικής Οργάνωσης Βόλου και μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από την περιοχή της Μαγνησίας διένειμε έντυπο υλικό και συνομίλησε με κόσμο, αναφορικά με το θέμα της ακρίβειας.

Το κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να συναντήσει πολίτες και να ακούσει τις απόψεις και τη σοβαρή δυσαρέσκεια των πολιτών, οι οποίοι βλέπουν τα χαμηλά εισοδήματά τους να ροκανίζονται περαιτέρω από την παρατεταμένη ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης αλλά και στα τιμολόγια των παρόχων ενέργειας.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα ημίμετρα της Κυβέρνησης δεν καταφέρνουν να αμβλύνουν τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά και δεν μπορούν να προσφέρουν ασφάλεια στην αγοραστική δύναμη των πολιτών αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 Η μάχη με την ακρίβεια θα πρέπει να είναι διαρκής και είναι σίγουρο ότι δεν καταπολεμάται με ευχολόγια την στιγμή που η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει μειωθεί κατά 7.4 % και παράλληλα η αύξηση στην τιμή των τροφίμων αγγίζει το 25 %.  Η κυβέρνηση εμμονικά αρνείται  την λήψη οποιουδήποτε  μόνιμου μέτρου και συστηματικά απορρίπτει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που στόχο έχουν την πάγια προστασία των καταναλωτών με έμφαση τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Ήρθε η ώρα για:

·       Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, όσο διαρκεί η κρίση

·       Ουσιαστική αύξηση πραγματικών μισθών

·       Ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

·       Ουσιαστικούς και εκτενείς ελέγχους στην αγορά και σε όλη την αλυσίδα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

·       Πραγματική αλλαγή παραγωγικού μοντέλου