ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ζ. Μακρή στο 1ο ΓΕΛ Βόλου για το διαγωνισμό νεανικής επιχειρηματικότητας 

Η Ζ. Μακρή στο 1ο ΓΕΛ Βόλου για το διαγωνισμό νεανικής επιχειρηματικότητας 
Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή είναι, για τη σχολική χρονιά 2023- 2024, μέντορας του 1ου ΓΕΛ Βόλου στη διαγωνιστική διαδικασία νεανικής επιχειρηματικότητας που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός φορέας Junior Achievement Greece. Τον μαθητικό διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση – Company Program» του JΑ Greece στηρίζουν ο Πρωθυπουργός Kυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης  μέσω του πρωτότυπου θεσμού Inspirational Mentors JΑ Greece και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Βόλου συμμετέχει στο διαγωνισμό για τις καινοτόμες μαθητικές επιχειρήσεις με τρία προϊόντα που έχουν παραχθεί στο σχολικό εργαστήριο, ένα κρεμοσάπουνο από βιομηχανικά υλικά με πρώτες ύλες χορηγία της Εταιρείας ELTON χημικά, ένα παραδοσιακό καθαριστικό χεριών και επιφανειών με βάση το παραδοσιακό σαπούνι με ελαιόλαδο και ένα νέο προϊόν μία κρέμα χεριών με υλικά χορηγία της Εταιρείας Polypinc Cosmetics.Την Υφυπουργό Παιδείας υποδέχτηκε στο σχολικό συγκρότημα ο Διευθυντής κ. Σταχτέας ενώ αντιπροσωπεία του 15μελούς συζήτησε με την κα Μακρή και της διατύπωσαν αιτήματα της μαθητικής κοινότητας. 

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός Παιδείας μίλησε στο σύνολο των μαθητών στο αμφιθέατρο του σχολείου. Ευχήθηκε στα παιδιά για τη νέα χρονιά και τα προέτρεψε να αξιοποιούν τις δυνατότητες που τους δίνονται στο σχολικό περιβάλλον και το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, που έχει θέσει σε προτεραιότητα την καλλιέργεια δεξιοτήτων μέσα από την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία.

Η κα Μακρή επισκέφθηκε το εργαστήριο της μαθητικής επιχείρησης "1ο Gel Volou" και συνομίλησε με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό κ. Αριστείδη Κούκο, Χημικό του 1ου ΓΕΛ Βόλου και με τους μαθητές του προγράμματος για τη συμμετοχή τους, την ιδέα πίσω από την επιχείρηση τους και τα καινοτόμα προϊόντα τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ανάθεση ρόλων στη μεταξύ τους συνεργασία, οι αρμοδιότητες και οι στόχοι που έχουν αποτυπωθεί από τους μαθητές για το μέλλον της επιχείρησής τους και, συνολικά, η εμπειρία συμμετοχής στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό Junior Achievement Greece. Στη συνάντηση συμμετείχε εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας του JAG η συνεργάτιδα του φορέα κα Μαρία Γιαννέτου. 

Οι μαθητές παρουσίασαν στην Υφυπουργό τη γραμμή παραγωγής και τις ανάγκες που προκύπτουν για τη βελτίωση των προϊόντων και ζήτησαν τη στήριξή της στην προσπάθειά τους και στην προβολή της μαθητικής επιχείρησης.

Η κα Μακρή ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στο 1ο ΓΕΛ Βόλου και ανανέωσε τη συνάντησή της με την ομάδα της με ευχές για δημιουργική πορεία και προσήλωση στο στόχο και τη διαβεβαίωση ότι πιστεύει στις ικανότητες των μαθητών, στην ιδέα τους και στην προοπτική της και θα στηρίξει την μαθητική επιχείρηση ως μέντορας με κάθε τρόπο.