ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καμία απόλυση διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Καμία απόλυση διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 

Η στρατηγική της κυβέρνησης που έχει ως σκοπό την υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και συνολικά του δημόσιου τομέα, υλοποιείται και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Δεκάδες υπάλληλοι που καλύπτουν εδώ και χρόνια κρίσιμες λειτουργικές ανάγκες του Πανεπιστημίου, από τα τέλη του προηγούμενου έτους βρίσκονται χωρίς δουλειά ενώ άλλοι συνάδελφοι τους κινδυνεύουν με απόλυση. Υπάλληλοι υψηλών προσόντων που διαθέτουν πολύτιμη εμπειρία και υποστηρίζουν τις διοικητικές λειτουργίες με αποτελεσματικότητα και ευθύνη, ενώ θα έπρεπε να έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμα σταθερής και μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα, τελούν διαρκώς υπό ομηρία.

Η στήριξη του δημόσιου Πανεπιστημίου και η δουλειά με δικαιώματα για όσους εργάζονται και προσφέρουν σε αυτό, θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα για ένα κράτος που θεωρεί τη γνώση προϋπόθεση και θεμέλιο της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς θα καταθέσει ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, ζητώντας απαντήσεις σχετικά με το μέλλον των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.