ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Έρχεται" αγροδιατροφική σύμπραξη για την προώθηση των Θεσσαλικών προϊόντων

"Έρχεται" αγροδιατροφική σύμπραξη για την προώθηση των Θεσσαλικών προϊόντων

Πράσινο φως « άναψε» το Περιφερειακό Συμβούλιο για την ίδρυση Αστικής μη Κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία Αγροδιατροφική σύμπραξη Θεσσαλίας μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, η οποία και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (καταψήφισε μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της περιφέρειας με σκοπό την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των θεσσαλικών προϊόντων τόσο στην εγχώρια όσο και στις ξένες αγορές.
Να σημειωθεί, ότι , η αγροδιατροφική σύμπραξη εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της νέας περιφερειακής Αρχής για την Αγροτική Ανάπτυξη , όλες άμεσα ευθυγραμμισμένες με την κοινή Αγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια βιώσιμη και ανταγωνιστική γεωργία , πάντα μέσα από ένα ισχυρό πολιτικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο. 

“Έρχεται” αγροδιατροφική σύμπραξη για την προώθηση των Θεσσαλικών προϊόντων

Στην εισήγηση του προς το σώμα ο Περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Κουρέτας επεσήμανε ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή προτάσσει την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, ως μονόδρομο για το συνολικό μετασχηματισμό της περιοχής μας σε πόλο βιώσιμης ανάπτυξης και υψηλής ανταγωνιστικότητας. Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε είναι χρέος όλων μας η ανάδειξη των παραγωγικών χαρακτηριστικών της Θεσσαλίας τα οποία αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της, με σκοπό να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα στην γεωργία, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του αγροδιατροφικού τομέα και να τονώσουμε -μέσω αυτού- και τους υπόλοιπους παραγωγικούς τομείς του τόπου μας.
Η Περιφερειακή Αρχή είπε ο κ. Κουρέτας έχει κύριο στόχο τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, συμβάλλοντας σε μία έξυπνη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη , που θα βελτιώσει την διαπραγματευτική και ανταγωνιστική θέση των αγροτών.

πηγή: ertnews.gr