ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ασημένιο στο Πανελλήνιο και πρόκριση στο Παγκόσμιο της Βραζιλίας για τον Χρήστο Τσαρσιταλίδη

Ο 16χρονος Βελεστινιώτης σκακιστής κατέλαβε την 2η θέση στο 27ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Εφήβων της Θεσσαλονίκης, χάνοντας την πρώτη θέση στα κριτήρια ισοβαθμίας και πλέον ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 14-18 ετών της Βραζιλίας
Ασημένιο στο Πανελλήνιο και πρόκριση στο Παγκόσμιο της Βραζιλίας για τον Χρήστο Τσαρσιταλίδη

Για μια ακόμη φορά ο νεαρός σκακιστής Χρήστος Τσαρσιταλίδης από το Βελεστίνο κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στο Πανελλήνιο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Νέων, μετά τη μεγάλη του επιτυχία πριν 2 χρόνια, όταν είχε στεφθεί Πρωταθλητής Ελλάδος στο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων 8-16 ετών 2022 στην κατηγορία Κ14.

Αυτή τη φορά κατέλαβε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο πολύ πιο δύσκολο 27ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Εφήβων μέχρι 18 ετών 2024, όπου συμμετείχαν 37 σκακιστές, και παράλληλα πήρε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 14-18 ετών 2024, που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία από 22/10 έως 2/11/2024.

Ο 16χρονος Χρήστος Τσαρσιταλίδης, ο οποίος αγωνίζεται στο σύλλογο Σ.Ο. Καβάλας στάθηκε μάλιστα ιδιαίτερα άτυχος, αφού έχασε την πρωτιά για μισό πόντο στα κριτήρια ισοβαθμίας, καθώς ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, με τον φετινό Πρωταθλητή Ελλάδας Χρήστο Δόγια του Σ.Ο. Κοζάνης «ΑΕΤΟΙ».

Στην 3η θέση τερμάτισε ο Δημοσθένης Τζωρτζάτος του Πειραϊκού Ο.Σ. με 6,5 βαθμούς, υπερτερώντας στα κριτήρια ισοβαθμίας του Νικόλαου Καζάκου του Ο.Φ.Η. που συγκέντρωσε τους ίδιους βαθμούς

Τα κριτήρια ισοβαθμίας έκριναν και τις θέσεις 1-2 και 3-4 στο 26ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Νεανίδων μέχρι 18 ετών 2024, όπου την 1η θέση και το Πρωτάθλημα κατέκτησε η Δήμητρα Αλεξανδρή της Σ.Α. Συκεών Νεάπολης με 7 βαθμούς και τη 2η θέση, με τους ίδιους βαθμούς, κατέλαβε η αδελφή της Βασιλική Αλεξανδρή του ίδιου συλλόγου.

Στην 3η θέση τερμάτισε η Γεωργία Χριστοδούλου της Ένωσης Αθλοπαιδιών Πατρών με 6,5 βαθμούς και στην 4η θέση, με τους ίδιους βαθμούς, η Χρυσή Χασουράκη του Σ.Ο. Ηρακλείου.

Στις Νεάνιδες συμμετείχε η Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου, η οποία, παρόλο που κατέλαβε στην τελική κατάταξη την καλύτερη θέση από τις εκπροσώπους που απέστειλε η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Συλλόγων Θεσσαλίας (ΤΕΣΣΘ) κάνοντας αξιοπρεπείς εμφανίσεις, εντούτοις δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και παρέμεινε στην 17η θέση με 3,5 βαθμούς (16η σε δυναμικότητα ELO στην αρχική κατάταξη) σε ένα πρωτάθλημα, το οποίο φέτος ήταν πολύ απαιτητικό.

Τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Εφήβων – Νεανίδων μέχρι 18 ετών διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο PORTO PALACE, από 2 έως 8 Ιανουαρίου 2024.

Όλα τα αποτελέσματα και οι τελικές βαθμολογίες στους Έφηβους στην ιστοσελίδα:

https://chess-results.com/tnr868074.aspx?lan=1&art=1&rd=9

Όλα τα αποτελέσματα και οι τελικές βαθμολογίες στις Νεάνιδες στην ιστοσελίδα:

https://chess-results.com/tnr867378.aspx?lan=1&art=1&rd=9

Ενημέρωση για το σκάκι στη Θεσσαλία και στην Ελλάδα γενικότερα, καθώς και προκηρύξεις σκακιστικών τουρνουά, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο https://chesswords.blogspot.gr