ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα Αριστερά: Ποιοι αποτελούν το πρώτο Συντονιστικό Οργανο στη Μαγνησία

Την επόμενη περίοδο θα πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων με φορείς και συλλόγους του νομού και προς τα τέλη Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η πρώτη ανοιχτή συνέλευση της Νέας Αριστεράς Μαγνησίας
Νέα Αριστερά: Ποιοι αποτελούν το πρώτο Συντονιστικό Οργανο στη Μαγνησία

Εξωστρέφεια, Ανανέωση, Αυτενέργεια 

Το όραμα και οι αξίες αποτελούν ζητούμενα σε μια εποχή κρίσης της πολιτικής και υποβάθμισης της δημοκρατίας. Απέναντι στην στείρα και αναποτελεσματική διαχείριση της αβέβαιης καθημερινότητας, η μάχη των ιδεών για έναν κόσμο δίκαιο και ειρηνικό, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες μπορεί να εμπνεύσει τις κοινωνίες να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους. Η δημιουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς αποτελεί το πρώτο βήμα στη πορεία για να ξαναποκτήσει περιεχόμενο η αριστερή και προοδευτική πολιτική στη χώρα μας.

Η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγή πορείας. Με εφόδια την εμπειρία, τη σοβαρότητα και την αποτελεσματικότητα των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των στελεχών που συστρατεύονται στο νέο εγχείρημα, η Νέα Αριστερά επιδιώκει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής μας. Η κλιματική δικαιοσύνη, η άμβλυνση των ανισοτήτων και η επανεκκίνηση της Δημοκρατίας, είναι οι άξονες πάνω στους οποίους η Νέα Αριστερά θα δομήσει την αντιπολιτευτική της τακτική και θα διαμορφώσει την προγραμματική της πρόταση με ορίζοντα τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Ξεκινάμε, λοιπόν, και στην Μαγνησία την προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός νέου ανοιχτού, ενωτικού, αριστερού, προοδευτικού και οικολογικού πολιτικού κόμματος όπου θα παρεμβαίνει στα τοπικά ζητήματα με δίκαιο και δημιουργικό τρόπο, θα απορρίπτει τις κραυγές του λαϊκισμού και της δημαγωγίας και θα οικοδομήσει δεσμούς αξιοπιστίας και ειλικρίνειας με την τοπική κοινωνία.

Την επόμενη περίοδο θα πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων με φορείς και συλλόγους του νομού και προς τα τέλη Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η πρώτη ανοιχτή συνέλευση της Νέας Αριστεράς Μαγνησίας.

Το προσωρινό Συντονιστικό όργανο στη Μαγνησία μέχρι την πανελλαδική ιδρυτική συνδιάσκεψη του Μαρτίου:

Ζώγας Γιώργος

Καλαμαράς Άκης (Συντονιστής)

Καραγιάννη Ειρήνη

Μπατζούκη Κλεοπάτρα

Πουλάκης Μάριος

Σταμπουλής Γιώργος

Χρυσάφης Αποστόλης