ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ορισμένες σκέψεις

Του Απόστολου Παπατόλια, δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Ρήγα Φεραίου
Ορισμένες σκέψεις
Ορισμένες σκέψεις με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ρήγα Φεραίου και την εκλογή προεδρείου και οικονομικής επιτροπής.
 
Έντιμα και καθαρά.
 
Όχι σύνθημα αλλά τρόπος ζωής.
 
Η εκλογική σύμπραξη που έγινε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και επικαλείται η μειοψηφία του Δήμου Ρήγα Φεραίου έγινε βάση προγραμματικού πλαισίου και τέθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο στην κρίση των δημοτών.
 
Οι δημότες εμπιστεύτηκαν με ποσοστό 57% και με διαφορά 17 ποσοστιαίες μονάδες τον συνδυασμό Νέος Δήμος Νέα εποχή και εξέλεξαν Δήμαρχο για τρίτη συνεχόμενη θητεία τον Δημήτρη Νασίκας από την πρώτη Κυριακή.
 
Οι όποιες συμπράξεις παύουν να υφίστανται μετεκλογικά. Υπάρχει δημοτική αρχή και παράταξη της μειοψηφίας.
 
Η δημοτική αρχή είναι αυτήν που επιλέγει Αντιδημάρχους Πρόεδρο Δ.Σ. και προέδρους οργανισμών σύμφωνα πάντα με τον νομοθέτη και με την αρχή της Δημοκρατίας.
 
Υπονοούμενα του τύπου συμφωνίες, θέσεις, ανταλλαγές και διάφορες λαϊκίστικες προφάσεις για την καταψήφιση του προεδρείου από πλευράς μειοψηφίας καταλαβαίνουμε όλοι ότι πέφτουν στο κενό όπως έπεσαν στο κενό και τα προεκλογικά συνθήματα του συνδυασμού της μειοψηφίας. Οι πολίτες δημοκρατικά άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα και ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ!
 
Στον σχετικά μικρό δήμο μας γνωριζόμαστε πολύ καλά όλοι μεταξύ μας και ο καθένας έχει την δική του διαδρομή και κρίνεται. Κριθήκαμε!
 
Ουδέποτε στην ενασχόληση μας με τα κοινά, Σύλλογοι Φορείς Αυτοδιοίκηση δεν συμμετείχαμε για ανταλλαγή συναλλαγή η οποιαδήποτε άλλη σχέση κάτω από το τραπέζι, αλλά με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των πολιτών.
 
Τέτοιου είδους υπονοούμενα δεν θα γίνουν ανεκτά και δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω.
 
Στην επόμενη πρόκληση θα καταθέσουμε επίσημα στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου όλα τα έγγραφα από το Δι@υγεια για να διαπιστώσουμε επιτέλους ποιοί είναι οι συναλλασσόμενοι και ποια ήταν η ειδική μεταχείριση όταν ασκούσαν εξουσία σε συγγενικά πρόσωπα 1ου βαθμού.
 
Ο Έξυπνος παραδέχεται.
 
Ο Πονηρός δικαιολογείται και επιμένει.
 
Καλή φώτιση σε όλους!