ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιατί καταψηφίσαμε την επιλογή του Χαράλαμπου Πάσχου

"Δεν συναινούμε στις προεκλογικές συμφωνίες και τις συμπράξεις του δημάρχου με τον άλλοτε πολιτικό του αντίπαλο"
Γιατί καταψηφίσαμε την επιλογή του Χαράλαμπου Πάσχου
Η τοποθέτηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γιώργου Παπαδάμ, στην χθεσινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην οποία εκλέχθηκε πρόεδρος του σώματους με τις ψήφους της πλειοψηφίας ο Χαράλαμπος Πάσχος.
 
Με το ξεκίνημα της νέας θητείας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ρήγα Φεραίου, εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο της δημοτικής αρχής, καλή επιτυχία στους αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους συμβούλους για τα καθήκοντα που ανέλαβαν.
 
Είναι η πρώτη φορά από τη σύσταση του δήμου Ρήγα Φεραίου που εκπροσωπούνται στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου μόνο δύο παρατάξεις.
 
Επομένως η ευθύνη της αντιπολίτευσης ανήκει  αποκλειστικά στη δική μας παράταξη. 
 
Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των δημοτών μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας μας, χωρίς να επιδιώξουμε οποιαδήποτε σύμπραξη που να αφορά εξασφάλιση θέσεων και αξιωμάτων. 
 
Θα συναινέσουμε στη λειτουργία του δήμου σε θέματα ανάπτυξης και δημιουργίας, πάντα με κριτήριο το καλό του δήμου και των δημοτών.
 
Θα ασκήσουμε κριτική όπου χρειαστεί, και ευελπιστούμε ότι θα υπάρχει ένας δήμος με διαφάνεια και χωρίς αποκλεισμούς. 
 
Πιστεύουμε ότι θα υπάρχει σωστή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου με δια ζώσης συνεδριάσεις και όχι οι συνεχιζόμενες δια περιφοράς συνεδριάσεις που δεν δικαιολογούν το έκτακτο.
 
ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ
 
Για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου δηλώνουμε ότι δεν επικυρώνουμε την πρόταση του δημάρχου για το συγκεκριμένο πρόσωπο.
 
Σεβόμαστε το θεσμό του προέδρου, αλλά διαφωνούμε με την επιλογή του προσώπου, επειδή δεν συναινούμε στις προεκλογικές συμφωνίες και τις συμπράξεις του δημάρχου με τον άλλοτε πολιτικό του αντίπαλο.
 
Σεβόμενοι τις αρχές και τις αξίες της παράταξης μας και τον τρόπο με τον οποίο πορευτήκαμε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και επειδή θέλουμε να συνεχίσουμε έντιμα και καθαρά, όπως ήταν το σύνθημά μας, καταψηφίζουμε την συγκεκριμένη πρόταση για τη θέση του προέδρου του σώματος.