ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζεται το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Συνεχίζεται το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Δεύτερη μέρα του εργαστηρίου και σειρά είχε η Ε΄ Τάξη και το βιβλίο  Όλιβερ Τουίστ ,  το δεύτερομυθιστόρημα του Άγγλου μυθιστοριογράφου Κάρολου Ντίκενς.  Το έργο εκδόθηκε αρχικά σε συνέχειες στο διάστημα 1837-39 και έπειτα σε τρεις τόμους το 1838. Ο Ντίκενς δήλωσε:

«Με τις περιπέτειες και τη δυστυχισμένη ζωή του μικρού Όλιβερ, θέλησα ν` αποδείξω ότι το πνεύμα του καλού καταφέρνει πάντα να υπερνικά κάθε αντίξοη περίσταση και τελικά να θριαμβεύει».

Αρχικά  οι μαθητές είδαν ένα power point  με τον Όλιβερ Τουίστ και έμαθαν για τη ζωή του Κάρολου Ντίκενς. Στη συνέχεια διαβάστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο και το εργαστήρι συνεχίστηκε  με δημιουργική γραφή.  Οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στην τεχνική με κοινή αρχή .Ξεκίνησαν δηλαδή να γράφουν την ιστορία από  το ίδιο σημείο, το οποίο ονομάζεται  turning point/  σημείο καμπής. Στο τέλος  τα παιδιά έγραψαν την ιστορία  και φυσικά ένας μαθητής με κλήρωση κέρδισε το βιβλίο.  

Στη συνέχεια του  εργαστηρίου  βέβαια σήμερα είχαμε και την τιμή να φιλοξενήσουμε τον συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Γιώργο Σύρο. Οι μαθητές του σχολείου, χωρισμένοι σε δυο ομάδες συμμετείχαν σε ένα διαπολιτισμικό ταξίδι στον χρόνο μέσα από το παιδικό βιβλίο του συγγραφέα «ΟΙ ΗΡΩΙΔΕΣ ΜΟΥ» , το οποίο φέρει την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη. Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά και απαντήθηκαν ερωτήσεις για τα Χριστούγεννα!

Φυσικά ο Σύλλογος Γονέων  και πάλι παρών με νόστιμα κριτσίνια και χυμούς!