ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησε το εργαστήριο δημιουργικής γραφής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Ξεκίνησε το εργαστήριο δημιουργικής γραφής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Πρώτη μέρα του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής κι όλα είναι έτοιμα!

Τα βιβλία έχουν τοποθετηθεί, οι κατασκευές μας και οι εργασίες των παιδιών  δεσπόζουν στο χώρο και τα εδέσματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μας έχουν σπάσει τη μύτη! 

Το εργαστήρι ξεκίνησε με τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης. Το βιβλίο που επιλέξαμε για τους μαθητές μας ήταν ” Η κλέφτρα των βιβλίων”, ένα ιστορικό μυθιστόρημα φαντασίας του Αυστραλού συγγραφέα Markus Zusak, που έγινε διεθνές μπεστ σέλερ ,  μεταφράστηκε σε 63 γλώσσες και πούλησε 17 εκατομμύρια αντίτυπα. Προσαρμόστηκε επίσης σε  ταινία μεγάλου μήκους του 2013. Αφού παρουσιάστηκε το βιβλίο, έγινε ανάγνωση μερικών αποσπασμάτων του, αλλά και παρακολούθηση κάποιων σκηνών από την ομώνυμη ταινία. 

Στη συνέχεια διδάχθηκαν τον διαφορετικό τρόπο γραφής ανάμεσα σε ημερολόγιο και γράμμα και ακολούθησε συγγραφή του ενός από τα δύο είδη , αφού πρώτα οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες. Οι μαθητές είχαν βέβαια την ευκαιρία να έρθουν βιωματικά σε επαφή με τον παραδοσιακό τρόπο γραφής με χειροκίνητη γραφομηχανή. 

Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία , ως επισφράγισμα της προσπάθειας τους έγινε κλήρωση του βιβλίου, με το οποίο ασχοληθήκαμε και το οποίο δόθηκε ως δώρο σε έναν μαθητή.