ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό πραγματοποίησε ο Χρήστος Μπουκώρος

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό πραγματοποίησε ο Χρήστος Μπουκώρος

Ο βουλευτής Μαγνησίας κατέθεσε προτάσεις για μια σειρά από ζητήματα, όπως σημειώνει στην σχετική ενημέρωση:

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε σήμερα Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Ο πρωθυπουργός ρώτησε αρχικά τον βουλευτή για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα στη Μαγνησία, καθώς και αν έχουν ολοκληρωθεί οι πρόχειρες αποκαταστάσεις, δεδομένου ότι σύντομα, αμέσως μετά τον χειμώνα θα ξεκινήσουν τα έργα μόνιμης αποκατάστασης. Με το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού να παραμένει αμείωτο για όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλία, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να πληροφορηθεί για την κίνηση ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων στον Βόλο και το Πήλιο, αν και ήταν ενήμερος σχετικά.

Επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση θα βρίσκεται δίπλα στη Μαγνησία μέχρι την οριστική αποκατάσταση όλων των καταστροφών, αλλά και έως την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στην περιοχή.

Ο βουλευτής Μαγνησίας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για το αμέριστο και συνεχές ενδιαφέρον του για τη Μαγνησία και ζήτησε από τον πρωθυπουργό, μετά το τέλος του χειμώνα, να γίνει προσπάθεια πλήρους αποκατάστασης στις οδούς πρόσβασης, αλλά και στα παράλια του Παγασητικού και του Αιγαίου.

Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι αναμφίβολα αυτές οι εργασίες θα προχωρήσουν άμεσα στον χρόνο που πρέπει, όπως και όλες οι υπόλοιπες αποκαταστάσεις.

Επίσης, ο Χρ. Μπουκώρος κατέθεσε σειρά προτάσεων για το στεγαστικό πρόβλημα της χώρας και την αντιμετώπισή του, ενώ έθεσε υπόψη του πρωθυπουργού ορισμένα αιτήματα σχετικά με τον Αναπτυξιακό Νόμο για την περιοχή της Θεσσαλίας.

Ζήτησε την ενίσχυση ορισμένων κλάδων, όπως ο τουρισμός και η εστίαση που επλήγησαν από τις καταστροφές, για το νέο έτος που ξεκινά, καθώς και τη βοήθεια του πρωθυπουργού σε ορισμένα πιλοτικά έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), τα οποία δεν θα στερούν καλλιεργήσιμες εκτάσεις, και για τα οποία έχουν κατατεθεί σχετικές προτάσεις. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις προτάσεις του βουλευτή ενδιαφέρουσες.

Η εποικοδομητική και σε θερμό κλίμα συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ευχών για τις γιορτινές μέρες που έρχονται.