ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΣΚΑΪ ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας

Υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Μαγνησία
Στο ΣΚΑΪ ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας

Αύριο Πέμπτη 4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια, στις 21:30, μπροστά από το εκλογικό του κέντρο (Σωκράτους 26 - Τοπάλη). Νωρίτερα, στις 20:00 θα γίνουν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου.

Το πρωί της Τετάρτης ο κ. Μαραβέγιας παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ "Αταίριαστοι". Μιλώντας στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας εγγυάται την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και πρόσθεσε ότι όταν ανακτηθεί από τους Έλληνες η εμπιστοσύνη προς την πραγματική ελληνική οικονομία, τότε και οι ξένοι επενδυτές θα αρχίσουν επενδύουν τα χρήματά τους στην ελληνική αγορά.

Ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι μια από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης θα αποτελέσει η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, έτσι ώστε να προωθηθεί το ταχύτερο δυνατό η μείωση των φόρων και να ανακουφιστούν οι Έλληνες από τα βάρη των προηγούμενων ετών. Επίσης, αναφέρθηκε στον στόχο ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, η οποία "χτυπήθηκε", όπως είπε, από την περιπλοκότητα της φορολογικής νομοθεσίας.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Μαγνησία, τόνισε ότι πρόκειται για μια περιοχή η οποία έχει πληγεί δραματικά από την οικονομική κρίση, μία αστική περιοχή με μεγάλη ιστορία στη βιομηχανία, που ερήμωσε τα τελευταία χρόνια. "Είδαμε επιχειρήσεις να φεύγουν από τον νομό που εκπροσωπώ, τη Μαγνησία, και να βρίσκονται σε γειτονικές χώρες που αποτελούν φορολογικούς παραδείσους. Καταλαβαίνετε πως στη Μαγνησία είμαστε από τους πρώτους που θέλουμε να γίνουν πράξη τα μέτρα της Νέας Δημοκρατίας από την επόμενη μέρα των εκλογών και έχω την ακλόνητη πεποίθηση ότι αυτό θα γίνει", τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μαραβέγιας απάντησε ότι η παρουσία του μαρτυρούσε ηττοπάθεια και δεν κατάφερε να πείσει τους Έλληνες ότι αυτά που έκανε ήταν καλώς καμωμένα. "Τα βασικά ζητήματα που αφορούν τη διακυβέρνησή του και για τα οποία κατηγορήθηκε από την Νέα Δημοκρατία, πιστεύω ότι δεν μπόρεσε να τα υποστηρίξει επαρκώς", είπε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μαραβέγιας ακολούθησε την Τρίτη τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη στις επισκέψεις και τις συναντήσεις που πραγματοποίησε στη Νέα Αγχίαλο, στον Αλμυρό, στη Μακρινίτσα και στον Βόλο. Όπως τόνισε σε δήλωσή του, "ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένα πρόσωπο που, από την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, προσέδωσε ένα διαφορετικό προφίλ στην άσκηση εξουσίας και στην άρθρωση του πολιτικού λόγου. Θα μπορούσε ως ο επόμενος πρωθυπουργός να  `τάξει λαγούς με πετραχήλια`. Ωστόσο, προτίμησε να είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα έχει εκλεγεί λέγοντας μόνο αλήθειες. Αυτό έπραξε και χθες στον Βόλο. Ήλθε σε επαφή με τους απλούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και αφουγκράστηκε τα προβλήματά τους. Ο Τσίπρας ήρθε για να μιλήσει, ο Μητσοτάκης για να ακούσει. Αυτός είναι ο Κυριάκος κι εγώ θα σταθώ στο πλευρό του με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να γίνει πραγματικότητα η Ελλάδα που εκείνος οραματίζεται".