ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΦΕΡΩΝ ΝΕΑ

Το ΚΚΕ Μαγνησίας για τις ομιλίες Μητσοτάκη στην περιοχή

Από την Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ σχετικά με τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις ομιλίες και στις δηλώσεις του κατά τη χθεσινή περιοδεία του στη Μαγνησία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση
Το ΚΚΕ Μαγνησίας για τις ομιλίες Μητσοτάκη στην περιοχή

Την απρόσκοπτη συνέχιση της εφαρμογής των μνημονιακών νόμων του 1ου και 2ου μνημονίου που ψήφισε ως κυβέρνηση και του 3ου μνημονίου που στήριξε με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποσχέθηκε ο Κ. Μητσοτάκης από τη Μαγνησία. Στις ομιλίες του, εξειδίκευσε την παραπέρα υλοποίηση όλου του αντιλαϊκού και αντεργατικού οπλοστασίου που κληρονομεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με μπόλικη κοροϊδία ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν να κερδίσουν από αυτή την πολιτική.

Οι "εξαγγελίες: Μητσοτάκη, για παραπέρα στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, χτύπημα στο ασφαλιστικό, προχώρημα των αντεργατικών νόμων, πατάνε στο δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, αφού υλοποίησε στο ακέραιο όλες τις δεσμεύσεις προς τους βιομήχανους και τους δανειστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα μέτρα, αφήνει στη ΝΔ παρακαταθήκη να παρουσιάζεται δικαιωμένη για την πολιτική που ακολούθησε ως κυβέρνηση και συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Αυτόν τον "αέρα" είχαν και οι χτεσινές εμφανίσεις του προέδρου της ΝΔ στην περιοχή.

Από τις δύο απανωτές επισκέψεις, Τσίπρα και Μητσοτάκη, στη Μαγνησία, επιβεβαιώνεται πλήρως ότι στις 8 Ιουλίου, σημασία έχει πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου διεκδικούν "έδρες" 4 μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-ΜΕΡΑ25), 2 φασιστικά, ακροδεξιά μορφώματα (Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση) και το ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, χρειάζεται να προβληματιστούν. Ποιο κόμμα είναι εκείνο που μπορεί και θέλει να μπει μπροστά απέναντι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση, στο νέο γύρο επίθεσης. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που αποφοιτά με εύσημα από το μεγάλο κεφάλαιο και τους διεθνείς συμμάχους του. Δεν είναι το ΚΙΝΑΛ που είναι έτοιμο να (ξανα)συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τη ΝΔ. Φυσικά δεν είναι το ΜΕΡΑ25, του γνωστού παιδιού του συστήματος, που είχε στηρίξει το 2ο και 3ο μνημόνιο και τώρα προσπαθεί να ψαρέψει στα θολά νερά. Είναι το ΚΚΕ, που έχει αποδείξει ότι όσο πιο δυνατό είναι, τόσο πιο δυνατοί γίνονται και οι αγώνες του λαού, τόσο πιο αισιόδοξος μπορεί να είναι για την επόμενη μέρα, που στη Μαγνησία πρέπει να έχει βουλευτή, ξεπερνώντας τη φασιστική Χρυσή Αυγή.

Στις 7 Ιουλίου, καμία ψήφος δεν πρέπει να χαθεί, μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ θα είναι η εγγύηση ότι η επόμενη κυβέρνηση θα τα βρει δύσκολα στα σκληρά μέτρα που ετοιμάζει απέναντι στις λαϊκές οικογένειες.